Derksen begrijpt Berghuis: 'Van noodlijdende club naar club waar alles kan'

door Jesse ter Haar 21

Bron SBS

Derksen begrijpt Berghuis: 'Van noodlijdende club naar club waar alles kan'

door Jesse ter Haar 21

Bron SBS

Laatst geüpdatet

Johan Derksen ziet geen fout in de wens van Steven Berghuis om naar Ajax te vertrekken. Weliswaar is het de aartsrivaal van zijn huidige club Feyenoord, maar in het belang van zijn eigen carrière is de stap een logische.

'Het is verboden om van Feyenoord naar Ajax of omgekeerd te gaan, maar voor die jongen is het toch een goede stap in zijn carrière?', aldus Derksen in de uitzending van De Oranjezomer. 'Van een noodlijdende club waar totaal geen geld is voor investeringen naar de club waar alles kan.'

Het lijkt erop dat Ajax uiteindelijk zes miljoen euro zal betalen voor de aanvaller. Feyenoord vroeg om een bedrag van acht miljoen euro, maar daarbij zou een deel van twee miljoen euro voor Berghuis zijn. De speler zelf ziet af van dat gedeelte, wat de transfersom op zes miljoen euro houdt.

'Er zijn heel veel van dit soort afspraken', zegt Derksen erover. 'Als het dan zo ver is dat een club interesse toont, dan hebben die clubs allemaal de neiging om te eisen dat de speler zijn bedrag moet laten vallen. Anders komt de transfer niet rond. Ik vind: als je afspraken maakt, dan staat die afspraak.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.