'De sfeer van een aula van een crematorium'

door Finn Dekker 11

'De sfeer van een aula van een crematorium'

door Finn Dekker 11

Laatst geüpdatet

De Johan Cruijff ArenA zal woensdagavond hoogstwaarschijnlijk weer een prachtige sfeer kennen tijdens het duel van Ajax met Tottenham Hotspur. Maar de thuisbasis is in het verleden niet altijd sfeervol geweest. Sterker nog, de eerste jaren had het nieuwe stadion een heel slecht imago.

'Het had de sfeer van een aula van een crematorium. Een kille betonnen bak. Met toiletjuffrouwen en de Arena Card. De club had de F-Side over het stadion verspreid. Alles draaide om veiligheid. Het belang van de supporter was achtergesteld', stelt Ronald Pieloor, ooit oprichter van de F-Side en lid van de bestuursraad, in gesprek met het NRC Handelsblad.

David Endt, voormalig teammanager, kan zich vinden in de woorden van Pieloor. 'Het stadion was een soort theater. Futuristisch en functioneel. Maar het had niets van vroeger. Ons huis was niet meteen ons thuis. Pas als er is gewonnen én verloren, krijgt een stadion historie. Er moet bloed, zweet en tranen zijn geplengd.'

De eerste prijs sinds 2014 is een feit en daar mag je als Ajacied best trots op zijn! Scoor nu het Ajax-t-shirt KNVB-Bekerwinnaar in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.