De Mos: 'Als Ajax punten verspeelt is hij ineens 25 miljoen waard'

door Gino Haverkamp 27

Bron ESPN

De Mos: 'Als Ajax punten verspeelt is hij ineens 25 miljoen waard'

door Gino Haverkamp 27

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Aad de Mos vindt Ajax-target Steven Bergwijn een speler van de buitencategorie. De prestaties van Ajax de komende weken kunnen echter nog het speelveld rondom de transfer veranderen, zo denkt hij. Dat gaat dan vooral over het transferbedrag.

Ajax heeft dankzij de verkoop van David Neres aan Shakthar Donetsk zo'n vijftien miljoen euro binnengekregen. 'En met het doorverkopen misschien nog wel meer', voegt De Mos er aan toe in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. De oud-trainer van Ajax is fan van Bergwijn, die nu nog onder contract staat bij Tottenham Hotspur. 'Hij is echt een zeer goede speler, echt buitencategorie.'

Ondanks dat hij volgens De Mos een erg goede voetballer is, speelt hij bij Tottenham Hotspur niet vaak. Dat komt omdat op zijn positie spelers spelen die, als ze fit zijn, vrijwel zeker zijn van hun plek. 'Voor hem is het beter om naar Ajax te gaan', vindt De Mos dan ook.

'Vraag en aanbod: wie gaat het verst?'

De vraag is echter welk bedrag Ajax moet neerleggen voor Bergwijn. Trainer Antonio Conte heeft meermaals aangegeven de Oranje-international graag te willen behouden. Het transferbedrag is afhankelijk van de situatie van Ajax over enkele weken, zo legt De Mos uit. 'Als Ajax twee wedstrijden wint, dan gaat er een streep door. Als Ajax punten verspeelt, is hij ineens 25 miljoen waard.' Daarmee bedoelt de analist dat Ajax door puntenverlies dusdanig achter zou staan in de Eredivisie, dat een kwaliteitsimpuls nodig is en Tottenham Hotspur hoger in de boom kan zitten bij de onderhandelingen. 'Vraag en aanbod: wie gaat het verst?'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.