De Boer kritisch op rol Schuurs bij gelijkmaker: 'Op topniveau wordt het afgestraft'

door Jesse ter Haar 18

Bron RTL

Bron RTL

Frank de Boer is gematigd kritisch op de rol van Ajax-verdediger Perr Schuurs bij de gelijkmaker van Sporting Portugal voor rust. De oud-Ajacied weet dat de verdediger er beter had kunnen handelen, al is hij ook zeer te spreken over de voorzet van Bruno Tabata.

Allereerst benoemt De Boer bij RTL dat Ajax tegen een lastig systeem speelt. 'Zij hebben drie spitsen, waarvan er twee inzakken. Continu wisselen ze dat af, dus wie pakt wie op? Dit is een fantastische bal, maar moet Schuurs een stap naar voren zetten omdat hij ziet dat hij hem gaat geven? Soms kun je ook applaudisseren omdat het een fantastische bal is.'

'Kan hij iets beter doen? Ja, hij kan een stap naar voren maken of hij moet de ruimte wat meer beschermen', benoemt De Boer vervolgens. 'Dat gebeurt in een split second en op topniveau wordt het afgestraft.'

Het was Antony die Ajax vlak voor rust weer op 2-1 zette en De Boer is te spreken over dat doelpunt. 'Het is een mooie goal. Hij wacht even goed, waardoor hij ruimte creëert en de keeper kansloos laat. Het is een mooie, open wedstrijd. Ajax gaf wel goed druk, maar zij kwamen er een paar keer goed uit. Nu ging het een keer verkeerd.'