De Boer: 'Komt exceptionele groep talenten aan'

door Thijs Zwagerman 33

De Boer: 'Komt exceptionele groep talenten aan'

door Thijs Zwagerman 33

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer is erg onder de indruk van de groep talenten die momenteel op de deur van Ajax 1 klopt. De Boer werkt als specialistentrainer in de jeugdopleiding van Ajax en komt zodoende regelmatig met de toptalenten in aanraking.

‘Er komt een exceptionele groep talenten aan bij Ajax’, zegt De Boer tegen het Schotse The Herald. ‘Een aantal spelers is écht ongelooflijk goed. Ik heb laatst gesprekken gevoerd met enkele spelers die van de O19 naar Jong Ajax of Ajax 1 gaan. Dat is fantastisch voor hen.’ De Boer lijkt daarmee te doelen op spelers als Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Kenneth Taylor en Brian Brobbey.

De oud-prof is dus onder de indruk van het Ajax-talent, maar weet ook dat het van veel factoren afhankelijk is of een talent uiteindelijk definitief doorbreekt in de hoofdmacht. ‘We zullen zien hoe zij zich vanaf nu verder ontwikkelen. Talent is slechts één ding. Je hebt meer dan alleen talent nodig om het tot basisspeler in het eerste elftal te schoppen en te excelleren.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.