Danilo overtuigt niet: 'De kloof met CL-kanon Haller bleek levensgroot'

door Jesse ter Haar 8

Bron Algemeen Dagblad

Danilo overtuigt niet: 'De kloof met CL-kanon Haller bleek levensgroot'

door Jesse ter Haar 8

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Johan Inan ziet problemen bij Ajax wanneer er aanvallend ingestelde spelers wegvallen. Sébastien Haller en Antony konden zondag niet aantreden in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam en dat was volgens de verslaggever van het Algemeen Dagblad te merken ook.

Hij ziet het als zorgwekkend voor Ajax wanneer er offensieve basisspelers niet mee kunnen doen. 'Danilo toonde zich waardevol met een assist bij de enige treffer in de wedstrijd, van Tadic. De kloof met CL-kanon Haller, die zich bij Ajax als afmaker, aanjager en aanspeelpunt steeds sterker manifesteert, bleek niettemin levensgroot.'

'Het niveauverschil op rechts is misschien nog wel schrijnender', vervolgt Inan. 'Juist nu Ajax weer een muur voor de kiezen kreeg, werd duidelijk hoe afhankelijk de ploeg in zulke wedstrijden is van Antony. Maar als de motor op de rechterflank met David Neres vandaag al draaide, dan gebeurde dat met veel minder toeren dan gebruikelijk.'

Helemaal gevaarloos is Neres niet, maar toch toont hij niet de klasse die hij in zich heeft. 'Bij Neres blijft het bij flitsen van zijn klasse van weleer, zoals zijn fraaie voorzet op Danilo op slag van rust. De oude Neres, die Ten Hag nodig heeft om de licht geblesseerde Antony ook fris te houden, ziet Ajax maar niet', oordeelt de Ajax-watcher.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.