'Chemie is er nog wel, maar het is de laatste weken niet goed genoeg'

door Gino Haverkamp 27

Bron Voetbal International

'Chemie is er nog wel, maar het is de laatste weken niet goed genoeg'

door Gino Haverkamp 27

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International denkt niet dat de chemie tussen Erik ten Hag en de spelersgroep is uitgewerkt. Die suggestie werd gewekt door enerzijds het aanstaande vertrek van Ten Hag naar Manchester United en anderzijds de verloren bekerfinale. 'Dat is wel heel opportunistisch', aldus Jansen.

Jansen stelt dat men bij Ajax juist graag wil dat Ten Hag blijft. 'Het is volgens mij wel duidelijk dat hij naar Manchester United gaat, maar als hij morgenochtend besluit bij te tekenen gaan ze de slingers ophangen in Amsterdam.'

'Hij is niet de grip kwijt', vervolgt de journalist. 'Het gaat moeizaam, maar als je met 4-0 wordt weggevaagd, dan kun je wel zeggen dat het is uitgewerkt.' Dat is niet het geval in de ogen van Jansen.

'Je hebt geen team gezien waar geen energie in zat'

Er zijn genoeg aanknopingspunten bij Ajax. Hoewel het de laatste weken moeizamer gaat bij de Amsterdammers, wordt er geregeld nog goed voetbal gespeeld. 'Je hebt geen team gezien waar geen energie in zat. De chemie is er nog wel, maar het is de laatste weken niet goed genoeg. Dat had eerst heel lang met wisselingen te maken, zoals Mazraoui, Martínez, Timber en Antony. Vandaag lag het toch echt indie paar minuten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.