Bruggink looft omschakeling Álvarez: 'De eerste die het kan onderbreken'

door Jesse ter Haar 7

Bron ESPN

Bruggink looft omschakeling Álvarez: 'De eerste die het kan onderbreken'

door Jesse ter Haar 7

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Arnold Bruggink is onder de indruk van de ontwikkeling van Edson Álvarez. Niet alleen maakte de verdedigende middenvelder zaterdag een goal waarmee hij indruk maakte op de analist van Dit was het Weekend, ook is Bruggink van mening dat hij écht iets toevoegt aan het spel van Ajax.

'Zijn ontwikkeling in het elftal is mooi om te zien. Hij speelt in dienst van een elftal, om andere speler beter te laten spelen', zo oordeelt de recordinternational van Jong Oranje. 'Op momenten waarop een elftal om wil schakelen, is hij de eerste die het kan onderbreken.'

Tevens was Álvarez zaterdag verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt en volgens Bruggink was dat niet zomaar een treffer. 'Ik vond de goal echt prachtig. Je moet naar achteren, de bal is relatief langzaam en je moet hem ook nog eens een keer echt knikken. Álvarez is nu een speler waarbij je de ontwikkeling ziet. Ik denk dat de mensen nu meer gaan zien wat de waarde van zo’n jongen in een elftal is.'

De 23-jarige Álvarez wordt vooral geroemd om zijn vermogen om ballen af te pakken, maar Kenneth Perez ziet dat maar amper als noemenswaardig. De Deen ziet het simpelweg als de hoofdzaak van de Ajacied. 'Als je ook kunt ontwikkelen dat je de bal naar de goede kleur speelt en dat je eventueel linies overslaat, dan kun je nog een hele goede speler worden', aldus de oud-Ajacied.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.