'Brobbey kruising tussen Jerommeke en John Coffey'

door Gino Haverkamp 5

'Brobbey kruising tussen Jerommeke en John Coffey'

door Gino Haverkamp 5

Laatst geüpdatet

Nederland O17 is momenteel actief op het EK onder 17 en Brian Brobbey is één van de Ajacieden die meedoet aan het prestigieuze jeugdtoernooi. De Ajax-spits heeft in drie wedstrijden al twee keer het net weten te vinden, waardoor hij langzaamaan ook op de radar verschijnt bij allerlei media. Ook bij het Algemeen Dagblad, dat een goed woordje overheeft voor hem.

Voor wie Brobbey niet (goed) kent; de beknopte omschrijving van Brobbey door het AD is bijzonder treffend: 'Zijn bijnaam bij Oranje onder 17 is 'Brobbeast'. Eén blik op Brian Brobbey en je begrijpt waarom. De spits is als een kruising tussen Jerommeke uit Suske en Wiske en de vriendelijke reus John Coffey uit gevangenisfilm The Green Mile.' Inderdaad, Brobbey, zeventien jaar oud pas, is een speler met een bizar sterk fysiek.

Gaat dat dan ten koste van zijn techniek? Zeker niet. De aanvaller heeft ook techniek en inzicht. 'Bij de 5-2 zege op Engeland stapte hij deze week slim over een pass heen, zodat een ploeggenoot kon scoren. Je kunt Brobbey een compliment geven voor zijn vele goals en acties, maar hij straalt in Dublin het meest als je opmerkt dat-ie soms ook zestig meter terugsprint zónder bal, bij het meeverdedigen.'

'Dáár hamert onze bondscoach Peter van der Veen steeds op', zegt hij zelf. 'Alles wat we doen, moet met de hoogste intensiteit. Aanvallen, maar ook omschakelen en meeverdedigen', vervolgt hij. 'De boodschap is: wandelen kan niet meer, in de top doet iedereen alles in sprint.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.