Britten lovend: 'Monster van een verdediger'

door Bart Veenstra 18

Britten lovend: 'Monster van een verdediger'

door Bart Veenstra 18

Laatst geüpdatet

In Engeland is men zeer te spreken over Ajax-aanwinst Davinson Sanchez. Het magazine FourFourTwo brengt een ranglijst uit van de beste 59 spelers onder 21 jaar en de Colombiaanse verdediger vindt zichzelf terug op plaats 28.

'Het gebeurt niet vaak dat Ajax scout in Zuid-Amerika. Integendeel, de Amsterdammers focussen zich vaak op de Scandinavische landen. Maar sinds de komst van scout Henk Veldmate is dit veranderd en Ajax haalde met Mateo Cassierra en Davinson Sanchez twee Colombianen', begint men. 'Terwijl eerstgenoemde nog moet wennen aan het voetbal in Nederland, is Sanchez inmiddels uitgegroeid tot een van beste Ajax-aanwinsten in de recente geschiedenis.'

'Sanchez, die ook door Barcelona werd gescout, is een monster van een verdediger. Hij wint bijna al zijn luchtduels, kent een perfecte tackle en hij scoorde onlangs twee keer in een wedstrijd tegen PEC Zwolle', is het magazine lovend, waarna men ook een kritiekpuntje levert op de verdediger. 'Zijn lange bal van achteruit kan nog beter, maar hij laat inmiddels zien waarom hij werd gezien als een van de beste talenten van de Copa Libertadores.'

Op de ranglijst zijn verder ook Kasper Dolberg (57), Riechedly Bazoer (36) en Jaïro Riedewald (26) terug te vinden. Of er nog Ajacieden in de top twintig zullen staan, is nog niet bekendgemaakt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.