Boulahrouz: 'Italië het Mekka van verdedigen'

door Finn Dekker 8

Boulahrouz: 'Italië het Mekka van verdedigen'

door Finn Dekker 8

Laatst geüpdatet

Khalid Boulahrouz vindt het helemaal niet gek dat Matthijs de Ligt heeft gekozen voor Juventus. De Italiaanse competitie is 'het Mekka van het verdedigen' volgens de oud-voetballer. Er valt dus genoeg te leren in Italië, hetgeen minder goed zou kunnen in andere topcompetities.

'Hij heeft het als een professional opgelost, vind ik. Hoe hij met de situatie is omgegaan... Ik kan begrijpen dat hij voor Juventus kiest. Overal gaat hij veel geld verdienen. Andere factoren zijn belangrijker geweest, dan zijn salaris. Hij is jong en wil blijven spelen', verdedigt Boulahrouz bij FOX Sports de keuze van De Ligt, die door sommigen wordt bestempeld als geldwolf. 'Je speelt elk jaar Champions League. Ik vind het geen verkeerde keuze. '

'Bij Juventus zijn beide verdedigers (Chiellini en Bonucci, red.) oud en spelen ze vaak ook met drie verdedigers. Hij gaat samenspelen met twee geweldige verdedigers, die enorm veel ervaring hebben en hem dingen kunnen leren. In Italië kan je iets bijgebracht worden wat je in Duitsland, Spanje of Frankrijk niet gaat leren', besluit Boulahrouz.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.