Boskamp zag Llorente van Spurs in Fellaini-rol

door Finn Dekker 2

Boskamp zag Llorente van Spurs in Fellaini-rol

door Finn Dekker 2

Laatst geüpdatet

Jan Boskamp moest woensdag denken aan de verloren finale van de Europa League in 2017. Ajax ging destijds kansloos ten onder tegen het Manchester United van José Mourinho. De Portugees bedacht een slim, tactisch plan: lange ballen op Marouane Fellaini.

Precies hetzelfde zag Boskamp in de tweede helft gebeuren bij Ajax tegen Tottenham Hotspur. Fernando Llorente speelde in de Fellaini-rol bij de bezoekers. 'Ze hadden geen antwoord op Llorente', analyseert de oud-trainer bij VTBL. 'Hij won elk duel. Vorige week kwam hij niet aan de bak, nu wel. Kan je Fellaini nog herinneren? De finale met Manchester United tegen Ajax in de finale.'

Ajax zat in de rust op rozen. Over twee duels stonden de Amsterdammers met 3-0 voor. Toch wisten de Spurs er nog niet drie te maken, waarvan de laatste in de laatste minuut. Uiteindelijk gingen de Engelsen op basis van meer uitdoelpunten door naar de finale van de Champions League, waar Liverpool FC wacht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.