Boskamp geniet van De Ligt en Van Dijk

door Thijs Zwagerman 6

Boskamp geniet van De Ligt en Van Dijk

door Thijs Zwagerman 6

Laatst geüpdatet

Jan Boskamp heeft zich bij VTBL zeer lovend uitgelaten over het centrale verdedigingsduo van het Nederlands elftal. Liverpool-verdediger Virgil van Dijk en Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt maken veel indruk op de analist.

'Wij hebben twee fantastische centrale verdedigers. Je hebt De Ligt en Van Dijk! Als je naar De Ligt kijkt, in de laatste wedstrijd, toen ging hij drie keer een duel aan... Dat was werkelijk niet te geloven. Hij sloopte die middenvoor gewoon', zo vertelt Boskamp.

Oud-Ajacied Theo Janssen, eveneens aan tafel bij VTBL, is het niet met Boskamp eens. 'De Ligt en Van Dijk zijn in de duels fantastisch, maar zodra ze tegen lopende mensen staan, hebben ze echt wel een probleem. Ze laten zich te veel weglokken (uit het centrum, red.)', zo stelt Janssen. Boskamp ziet dat anders en vindt dat De Ligt en Van Dijk elkaar goed aanvullen. 'Als De Ligt in duel gaat, dan geeft Van Dijk hem rugdekking. Dat gaat vanzelf, want dat zijn gewoon twee wereldspelers.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.