Borst: 'Vormcrisis van Amsterdam tot Pluto'

door Finn Dekker 12

Borst: 'Vormcrisis van Amsterdam tot Pluto'

door Finn Dekker 12

Laatst geüpdatet

Ajax is momenteel ziek, zwak en misselijk volgens Hugo Borst. De blessures van een aantal sterkhouders zijn de Amsterdammers de afgelopen weken fataal geworden. Maar het gaat niet alleen op dat vlak fout voor de koploper, ook de keuzes van Erik ten Hag zijn volgens Borst discutabel.

'Een blessuregolf en een vormcrisis die reikt van Amsterdam tot Pluto hebben van Ajax een kwetsbaar elftal gemaakt. Donderdag tegen Getafe en gisteren (zondag, red.) tegen Heracles was Ajax zelfs zieltogend. Zonder Ziyech en Blind zwalkt Ajax als een dronkenman, maar eenmaal terug stapelen ook zij fout op fout op fout', aldus de columnist van het Algemeen Dagblad, die vervolgens wijst naar het zwakke spel van Dusan Tadić en Ryan Babel.

'Ik heb altijd te doen met Erik ten Hag als hij wordt gekielhaald, maar hij maakt zeer ongelukkige opstellingen en/of wisselt verkeerd. Gisteren creëerde hij een janboel. Met de typische pinchhitter Klaas-Jan Huntelaar start je geen uitwedstrijd, en al helemaal niet op het kunstgras van Heracles, waar Ajax al jaren niet goed uit de voeten kan', oordeelt Borst kritisch.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties