'Blok van United haalde alle passlijnen eruit'

door BvdPloeg 1

'Blok van United haalde alle passlijnen eruit'

door BvdPloeg 1

Laatst geüpdatet

Süleyman Öztürk, Freek Jansen en Henk ten Cate zijn het donderdagochtend redelijk met elkaar eens wat betreft de finale van de Europa League. De twee Voetbal International-journalisten en één analist (Ten Cate) stellen dat Manchester United gewoon iets te goed was voor Ajax.

Özturk is een vervend volger van het buitenlands voetbal en hij had vooraf al gewaarschuwd voor José Mourinho. De Portugees bedacht een strijdplan en ontmantelde daarmee Ajax. 'Ze zijn eigenlijk geen seconde in de problemen geweest, dus het was een makkelijke avond. Mourinho heeft Ajax geneutraliseerd, ze hebben geen seconde in hun spel kunnen komen. Klaassen, Ziyech en Schöne werden geëlimineerd en dat plan werkte perfect. Mourinho heeft Ajax tactisch overtroefd. Mourinho is niet geïnteresseerd in de finale spelen, die wil 'm winnen', aldus de journalist.

Jansen trekt dezelfde conclusie. 'Het zat er eigenlijk geen seconde in. Ajax had net als tegen Lyon heel veel moeite om de vrije man te vinden en net toen je dacht dat Ajax er iets beter uitkwam, viel die treffer van Pogba. Manchester United was al met al toch wel een maatje te groot. Ajax begon heel onrustig en dat moet je doorkomen. Het tegendoelpunt mag gewoon niet met die ingooi van Riedewald en bij de 0-2 had het niet een corner hoeven zijn. Het waren een paar momenten en dan is United gewoon degelijk. Ajax mag heel trots zijn op wat ze gepresteerd hebben.'

Tot slot Ten Cate, die zo uitkeek naar de finale, maar het was volgens hem teleurstellend. 'United was sterk en heel erg goed ingesteld op Ajax. Ze maakten een blok en haalden alle passlijnen eruit. De ballen moesten met veel risico gespeeld worden, daar was Fellaini heel belangrijk in. Het heeft niet met plankenkoorts te maken, United was gewoon een maatje te groot. Ajax heeft één keer (!) op doel kunnen schieten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.