Been vindt dat Ten Hag Ronaldo de deur moet wijzen: 'Dwing je respect mee af'

door Bas Velzel 42

Bron ESPN

Been vindt dat Ten Hag Ronaldo de deur moet wijzen: 'Dwing je respect mee af'

door Bas Velzel 42

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Mario Been is van mening dat Erik ten Hag bij een vertrek naar Manchester United meteen een harde keuze moet maken. Volgens Been zou er geen ruimte meer zijn voor Cristiano Ronaldo en moet de oefenmeester hem de deur wijzen.

'Je moet gewoon je keuze maken door te zeggen dat je kiest voor het sterkste elftal. Ik denk dat je daar veel respect mee afdwingt', analyseert Been bij Voetbalpraat van ESPN. 'Als je zoiets doet, is het wel een vereiste dat je gelijk presteert. Anders heb je meteen de media en de publieke opinie tegen je om het feit dat je Ronaldo passeert.'

De inmiddels 37-jarige Portugees keerde afgelopen seizoen terug bij zijn oude club en raakt volgens Been steeds meer in verval. 'Het is zo dat Ronaldo niet meer brengt wat hij altijd wel bracht. Dan moet je doorselecteren.' Volgens de analist beschikt Ten Hag over de capaciteiten om United goed te managen na een vertrek van Ronaldo. 'Als je laat zien dat het met andere spelers wel kan en hij mag een elftal naar zijn hand zetten.'

Weg bij Ajax

Woensdagmiddag kwam het nieuws naar buiten dat Ten Hag een persoonlijk akkoord zou hebben bereikt met Manchester United. De oefenmeester wordt bij Ajax weggekocht voor twee miljoen euro en gaat volgens ESPN een meerjarig contract tekenen bij de Engelse club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.