Been steunt Ten Hag voor keuze Latijns blok

door Bart Veenstra 13

Been steunt Ten Hag voor keuze Latijns blok

door Bart Veenstra 13

Laatst geüpdatet

Voormalig Feyenoord-trainer Mario Been steunt Ajax-trainer Erik ten Hag in zijn keuze om - zeker in de Europese wedstrijden - te kiezen voor een blok op het middenveld met Lisandro Martínez en Edson Álvarez. Het tweetal kreeg, ook in de Nederlandse kranten, kritiek te verwerken.

Waar Michiel Teeling - commentator van FOX Sports - vindt dat de balans op het middenveld niet klopt, kan Been wel begrijpen waarom Ten Hag kiest voor de twee latino's op het middenveld. 'Ik heb die twee ook hele goede wedstrijden zien spelen op Champions League-niveau. Niet dat het vloeiend ging, maar je hebt er wel twee keer mee gewonnen (tegen Lille OSC en Valencia, red.)', zegt hij bij Voetbalpraat van FOX Sports.

Been denkt dat de keuze van Ten Hag voor het duo de beste is die de trainer kan maken. 'Ik zit ook wel eens te verzinnen wie je daar neer kan zetten. Nou, die Marin, met alle respect... In dit soort wedstrijden moet je ook een bepaald blok neerzetten om mensen tegen te houden, zeker tegen Chelsea. En dat hebben ze bij vlagen ook wel heel aardig gedaan. Dan moet de creativiteit van andere spelers komen, die waren er vandaag niet', doelt hij op de aanvallend ingestelde spelers van Ajax. 'Om dat nou neer te leggen bij de twee middenvelders, vind ik een beetje te ver gaan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.