'Antony's marktwaarde is sinds zijn komst bij Ajax verdubbeld'

door Bart Veenstra 72

Bron Algemeen Dagblad

'Antony's marktwaarde is sinds zijn komst bij Ajax verdubbeld'

door Bart Veenstra 72

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Sportmarketeer Frank van den Wall Bake denkt dat de marktwaarde van Antony is verdubbeld sinds zijn komst. De Braziliaan kent een uitstekende periode bij Ajax en zodoende zou het niet verrassend zijn als de buitenlandse topclubs voor hem in de rij staan.

Ajax wist tot nu toe veertien doelpunten te maken in de Champions League. Antony was bij liefst tien van die veertien doelpunten betrokken. In het Champions League-duel met Borussia Dortmund van afgelopen woensdagavond leverde hij nog drie keer een assist. 'Ik denk dat zijn marktwaarde is verdubbeld sinds zijn komst. Maar die lag niet op 40, maar op 20 miljoen. Ik denk dat hij nu zo'n 50 miljoen waard is', zegt Van den Wall Bake tegenover het Algemeen Dagblad.

Timber stabieler dan Antony

'Antony is op het ogenblik hot. Dat komt ook omdat hij bruist van het zelfvertrouwen', aldus de sportmarketeer, die kritisch blijft. Hij noemt Antony nog geen 'constante factor'. 'Jurriën Timber is bijvoorbeeld stabieler. Die heeft sinds hij in de basis is gekomen amper een stap verkeerd gezet. Die zie ik eerder voor 80 miljoen verkocht worden. Clubs kijken namelijk ook naar betrouwbaarheid.'

Toch weet Van den Wall Bake dat Antony razend populair zal zijn op de spelersmarkt. 'Dat komt ook doordat hij Braziliaan is. Die hebben vanwege hun speelstijl sneller de X-factor. Daar staat wel tegenover dat ze wispelturiger zijn dan Europeanen.'

'Amerikaans geld vloeit ook deze kant op'

Eerder gaf directeur voetbalzaken Marc Overmars aan dat hij Antony pas wil verkopen als hij vier of vijf jaar voor Ajax heeft gespeeld. Van den Wall Bake denkt dat de marktwaarde van Antony zal stijgen, terwijl hij ook verwacht dat de transfermarkt weer op volle toeren zal gaan draaien. 'De sky is nog steeds de limit. We leven in ellendige tijden. Voetbal wordt nóg populairder. Amerikaans geld vloeit ook deze kant op. En we gaan een tijd in waar grotere contracten voor Europese competities worden gesloten. Topclubs azen op geld. Dan wordt er weer meer gescout. Daar plukt Ajax straks met spelers als Antony, maar ook Kudus en Timber, mogelijk de vruchten van."

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties