Amrabat kent Berghuis: 'Hij ziet zichzelf in de Ziyech-rol bij Ajax'

door Thijs Zwagerman 27

Bron ESPN

Amrabat kent Berghuis: 'Hij ziet zichzelf in de Ziyech-rol bij Ajax'

door Thijs Zwagerman 27

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Nordin Amrabat heeft er veel vertrouwen in dat de transfer van Steven Berghuis naar Ajax rond gaat komen. Amrabat kent Berghuis naar eigen zeggen goed en stelt dat Feyenoord een vertrek van Berghuis niet moet verhinderen.

Bij Voetbalpraat wordt Amrabat gevraagd naar wat hij van de situatie omtrent de overgang van Berghuis naar Ajax vindt. ‘Ik vind dat Feyenoord Berghuis deze transfer moet gunnen. Toen Berghuis van Watford naar Feyenoord ging heeft hij bijna de helft aan salaris ingeleverd. Ze hebben goede jaren samen gekend, maar na vier jaar is het dan niet gek om hem te laten gaan’, reageert de oud-speler van onder meer PSV, Galatasaray en Watford.

Bij die laatstgenoemde club kwamen Berghuis en Amrabat korte tijd met elkaar in aanraking. Volgens Amrabat komt Berghuis graag naar Ajax. ‘Berghuis is een echte liefhebber, ik ken hem goed. Hij ziet zichzelf precies in de Ziyech-rol, een vrije rol. Daarin kan hij naar binnen trekken en schieten en kan hij ook bij Ajax een goed rendement halen. Dat is perfect. Ik denk dat hij goed bij Ajax past en veel goals gaat maken.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.