'Álvarez begreep positie veel beter dan Marin'

door Bart Veenstra 26

'Álvarez begreep positie veel beter dan Marin'

door Bart Veenstra 26

Laatst geüpdatet

Henk Spaan vindt dat Edson Álvarez afgelopen woensdagavond tegen APOEL Nicosia een goede wedstrijd heeft gespeeld als controlerende middenvelder. De columnist van Het Parool denkt dat de Mexicaan uiteindelijk als centrale verdediger gaat spelen, maar voor nu lijkt hij een prima optie op het middenveld van Ajax.

'Het was nu gewoon dicht. In de drie wedstrijden daarvoor lag het helemaal open', zegt de analist bij NH Sportcafé. 'Vond je niet dat Álvarez die positie veel beter begreep dan Marin? Ik vond dat hij heel goed de ruimte bespeelde. Het is geen jongen met een steekpass als Ziyech, maar misschien is het wel zijn taak om zo te spelen. De ruimtes opvullen waar gevaar kan ontstaan, al denk ik dat Álvarez uiteindelijk centraal achterin komt.'

Analist Rinus Israël heeft niet het idee dat Álvarez een middenvelder is, hetgeen ook geldt voor Lisandro Martínez. 'In voetballend opzicht brengen ze niet veel, het zijn meer centrale verdedigers. Ze zijn niet behendig aan de bal. Tadic en Ziyech worden te laat ingespeeld, dan is het moeilijk om ruimtes te vinden', aldus Israël.

Naci Ünüvar

Als het aan Spaan ligt, maakt Naci Ünüvar snel zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, zo vertelt hij. 'Het is helemaal niet gek om een talent van zestien te brengen, hè? Van Bommel liet Ihattaren vorig seizoen ook op zijn zestiende debuteren en Europees gebeurt dat veel meer', zegt Spaan, die talenten als Brian Brobbey, Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang desgevraagd complimenten geeft. 'Maar als er iemand rondloopt, is het Ünüvar. Hij is echt de beste.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.