'Als PSV alles 'heel' houdt, wordt het een mooie titelstrijd'

door Bart Veenstra 52

Bron Algemeen Dagblad

'Als PSV alles 'heel' houdt, wordt het een mooie titelstrijd'

door Bart Veenstra 52

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

PSV gaat het Ajax in het komende seizoen een stuk moeilijker maken. Die verwachting spreken analisten Arnold Bruggink en Jan van Halst uit in het Algemeen Dagblad.

Ajax en PSV treffen elkaar zaterdagavond in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Waar veel spelers van Ajax nog niet topfit zijn, zal bij PSV de focus deze weken liggen op het bereiken van de groepsfase van de Champions League. In de afgelopen weken werd wel duidelijk dat PSV gegroeid is ten opzichte van vorig seizoen.

Zo ziet Bruggink dat PSV aan chemie, dynamiek en persoonlijkheid heeft gewonnen. 'Waar het vorig seizoen zoeken was naar een aanvoerder, zie je nu veel karakters. Ramalho, Van Ginkel en Pröpper hebben dat. En een fitte Götze blijft buitencategorie voor PSV. Daardoor wordt het spannender, verwacht ik, en zal de afstand tussen Ajax en PSV met de rest wel heel groot zijn.'

Voormalig Ajax-speler Van Halst denkt dan ook dat PSV dit seizoen voor meer spanning gaat zorgen in de titelstrijd. 'Met heerlijke versterkingen als Van Ginkel en Pröpper heb ik daar alle vertrouwen in. Op het middenveld wordt toch vaak de strijd beslist. Bovendien breken Madueke en Gakpo nu definitief door. Als PSV alles "heel" houdt, kan het een mooie titelstrijd worden.'

Ajax werd in het afgelopen seizoen kampioen met een puntenaantal van 88. PSV kwam tot 'slechts' 72 punten. Wel wist Ajax in de Eredivisie twee keer niet te winnen van de Eindhovenaren. In het bekertoernooi waren de Amsterdammers wel te sterk PSV: 2-1.

De bookmakers tippen Haller en Tadic als doelpuntenmakers in strijd om Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.