'Als Onana niet bijtekent, zou ik hem niet meer opstellen'

door BartVeenstra 40

Bron NH Sportcafé

'Als Onana niet bijtekent, zou ik hem niet meer opstellen'

door BartVeenstra 40

Bron NH Sportcafé

Laatst geüpdatet

Sjaak Swart en Rinus Israël zouden André Onana niet zomaar weer opstellen bij Ajax. De Kameroener zit nog altijd een dopingschorsing uit en bovendien ging hij niet in op de aanbieding van Ajax om zijn aflopende contract te verlengen.

Swart, die zich eerder deze week ook al uitsprak over Onana, geeft aan dat Ajax veel voor Onana heeft betekend. 'Dan krijgt hij een straf, waar alleen hij iets aan kan doen', stelt de ras-Ajacied bij NH Sportcafé. 'Dan roept hij ineens: ik ga weg. Hij had zeker moeten bijtekenen. Dan had Ajax nog een leuke transfersom kunnen krijgen. Nu krijgt Ajax niets. Hij gaat nu toch naar Inter, of dat gaat ook weer niet door?, vraagt Swart zich af.

Vanaf 4 november mag Onana weer spelen voor Ajax, maar de vraag is of dat gebeuren. Swart heeft zo zijn twijfels. 'Als hij niet tekent, zou ik hem niet opstellen. Hij heeft ook een hele tijd niet gespeeld, dat maakt ook uit.'

Israël heeft ook zo zijn mening over de situatie omtrent Onana. 'Meestal kun je niet verwachten dat een speler de belangen van de club meeneemt. Er is nog maar één belang en dat is het eigen belang. Ajax heeft hem keurig behandeld. Daar zou wat tegenover kunnen staan. Ik zou geen gebruik meer van hem maken. Die andere keepers zijn ook goede vervangers.'

Er is een nieuwe voorraad van het Bob Marley-Ajax-shirt beschikbaar in de Ajaxshop! Pre-order het derde shirt van Ajax hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties