'Als Dolberg wekelijks top speelt is het een spits van honderd miljoen'

door NickOoms 63

Bron ESPN

'Als Dolberg wekelijks top speelt is het een spits van honderd miljoen'

door NickOoms 63

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marciano Vink baalt ervan dat Kasper Dolberg niet meer bij Ajax speelt, zo vertelt de analist zaterdagavond bij Voetbalpraat. De Deense spits wist zaterdagavond in het duel met Wales tweemaal te scoren en kan zodoende op lof rekenen van de voormalig Ajacied. 'Ik had wel langer van hem willen genieten', aldus Vink.

Na afloop van het duel tussen Wales en Denemarken rijst de vraag of Ajax Dolberg niet té makkelijk naar OGC Nice heeft laten gaan. '20,5 miljoen euro toch? Daar heb je het antwoord al', lacht Hedwiges Maduro. 'Maar het is wel één van de weinige spitsen - buiten Brobbey dan - die echt vanuit de jeugd in Ajax 1 terecht is gekomen. Hij heeft in de O18 of O19 gespeeld. Ik vind dat toch wel jammer. Ik had wel langer van hem willen genieten', haakt Vink in op Maduro.

'Wat Dolberg in dat eerste seizoen liet zien, was Ajax-spits waardig', vervolgt de oud-Ajacied over de 23-jarige spits. 'Hij had prachtige acties, mooie goals, versnellingen. Dat liet hij nu ook weer bij vlagen zien (gedurende het duel tussen Wales en Denemarken, red.). Ik vond het leuk om hem weer te zien.'

Mark van Rijswijk is van mening dat Ajax Dolberg terecht heeft verkocht. Mede door de wisselvalligheid van spits van OGC Nice. 'Als hij dit elke wedstrijd laat zien, natuurlijk moet je hem dan niet laten gaan. Ook niet voor twintig miljoen. Als hij wekelijks op zijn absolute top speelt als spits, is het gewoon een spits van honderd miljoen. Maar dat heeft hij niet.'

?s=20

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.