Ajax won vaak in absolute slotfase: 'Te makkelijk om alleen maar te spreken van geluk'

door Bart Veenstra 85

Bron Algemeen Dagblad

Ajax won vaak in absolute slotfase: 'Te makkelijk om alleen maar te spreken van geluk'

door Bart Veenstra 85

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Jan van Halst vindt niet dat er alleen maar sprake van geluk is geweest bij Ajax in de laatste maanden. De Amsterdammers wonnen meerdere keren in de absolute slotfase van een wedstrijd, maar volgens de oud-Ajacied is er sprake van meer dan geluk alleen.

In de afgelopen maanden won Ajax ternauwernood van onder meer Willem II, RKC Waalwijk, SC Cambuur, Feyenoord en NEC, terwijl op bezoek bij AZ op de valreep een punt werd gepakt. Bij elkaar zijn dat toch al zo'n elf 'bonuspunten' die Ajax bij elkaar wist te verzamelen dankzij zeer late treffers.

'Het zit Ajax zeker niet tegen, maar ik vind het te makkelijk om alleen maar te spreken van geluk', zegt Van Halst tegenover het Algemeen Dagblad. 'Ik las laatst: geluk zoek je op en pech overkomt je. En Ajax heeft het geluk wel echt opgezocht. Die late goals hebben ook te maken met het feit dat ze daar steeds weer in hoog tempo naar zoeken. Dan dwing je met kwaliteit het geluk ook af.'

Roept PSV de problemen over zichzelf af?

Waar Ajax het geluk aan zijn zijde zou hebben, zou PSV juist te maken hebben met pech. Zo ging het in de slotminuut op bezoek bij Feyenoord nog mis voor de Eindhovense titelconcurrent (2-2). Van Halst vindt echter dat PSV vooral naar zichzelf moet kijken. 'Ze wekken de indruk dat de pech naar hen wordt toegeschoven, maar je kunt ook zeggen dat ze het hebben toegelaten, door niet kort genoeg te dekken bij (Daley,red.) Blind (bij het doelpunt van Noussair Mazraoui in Eindhoven, red.) of Feyenoord in de slotfase niet meer op afstand te houden.'

Ajax kan aankomende woensdag tegen sc Heerenveen al landskampioen worden. Met nog twee speelrondes te gaan heeft Ajax een voorsprong van vier punten op PSV. Bovendien is het doelsaldo van de Amsterdamse club veel beter. Een zege op sc Heerenveen is genoeg voor de 36ste landstitel uit de historie van Ajax.

De bookmaker verwacht dat Ajax woensdag tegen sc Heerenveen kampioen wordt. Bekijk hier de odds!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties