'Ajax heeft ons land in Europa weer aanzien gegeven'

door NielsOpdam 1

'Ajax heeft ons land in Europa weer aanzien gegeven'

door NielsOpdam 1

Laatst geüpdatet

Volgens Fred Rutten kan Ajax Europees niet presteren met alleen maar zelf opgeleide spelers. Dat vertelt hij zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Hij vindt het dan ook logisch dat de Amsterdammers voor veel geld aankopen doen.

'Ajax heeft ons land in Europa weer aanzien gegeven', begint Rutten. 'Dat kan je niet met alleen maar eigen opgeleide spelers. Dat is bijna onmogelijk. In de tijd van Louis (Van Gaal, red.) kon dat, maar dat was een andere tijd.' Daardoor vindt Rutten het logisch dat Ajax 22,5 miljoen euro heeft betaald voor Sébastien Haller.

Volgens de oud-trainer van onder andere PSV en Feyenoord is er momenteel een kentering gaande in Europa. 'Als je naar AC Milan kijkt, komen er toch veel eigen jongens door. In Europa debuteren er regelmatig jongentjes van zeventien jaar. Dat is leuk om te zien, maar je ziet daardoor ook weer een verandering.'

Denk jij dat Haller de eerste Ajax-goal maakt tijdens het duel met PSV? Zet in en krijg 3,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.