Ajax heeft een goede aan Tyton: 'Goede lijnkeeper, onwijs goede reflexen'

door Bart Veenstra 8

Bron De Telegraaf

Ajax heeft een goede aan Tyton: 'Goede lijnkeeper, onwijs goede reflexen'

door Bart Veenstra 8

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Przemyslaw Tyton blinkt vooral uit met zijn reflexen. Dat vertelt Maikel van der Werff, voormalig speler van FC Cincinnati, tegenover De Telegraaf. Ajax versterkte zich maandagavond laat met de Poolse doelman.

Van der Werff speelde in de Verenigde Staten twee jaar samen met Tyton. Hij noemt 'Titi' een 'superleuke en spontane' gast. 'Ajax heeft hier een goede aan. Hij is een goede lijnkeeper, heeft onwijs goede reflexen', zegt Van der Werff, die begrijpt waarom Ajax bij de Pool uitkwam. 'Het is lastig keepers buiten de transferperiode om te vinden. Die moet dan transfervrij zijn en met Titi verzekert Ajax zich van een absolute prof. Hij leeft er echt voor, is heel erg gefocust, soms misschien iets te. (...) Ajax heeft een goede keeper in huis gehaald en voor hem vind ik het heel mooi.'

'Vond Tyton altijd heel betrouwbaar'

Gerard Nijkamp, inmiddels technisch directeur van Sparta Rotterdam, haalde Tyton in 2019 als 'general manager' naar FC Cincinnati. Volgens Nijkamp is de goalie uiterst professioneel en wil hij zichzelf nog iedere dag verbeteren. 'Ik snap de gedachtegang van Ajax, ook met het oog op beschikbare keepers en de meest fitte daarvan', zegt Nijkamp.

'Daar kun je bij "Titi" gerust op zijn, gezien hoe hij zich geeft voor zijn vak', gaat Nijkamp verder. 'Voetballend is hij niet van het niveau van Pasveer of Onana, die dat natuurlijk als een heel grote extra kwaliteit hebben, maar zelfs dat wist hij nog te verbeteren. Ik vond hem altijd heel betrouwbaar en denk dat hij dit bij Ajax ook zal tonen als het nodig is.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.