AD ziet hardwerkende Álvarez als de uitblinker van Ajax - FC Groningen

door Jesse ter Haar 7

Bron Algemeen Dagblad

AD ziet hardwerkende Álvarez als de uitblinker van Ajax - FC Groningen

door Jesse ter Haar 7

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad ziet Edson Álvarez als de absolute uitblinker van Ajax tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De Mexicaan opende de score, maar deed volgens de krant veel meer goed dan dat. Zodoende wordt hij beoordeeld met het rapportcijfer 8.

De controleur van het Ajax van Erik ten Hag voegt samen met Lisandro Martínez - met een 7,5 de nummer twee op de lijst van beoordelingen - de nodige verdedigende kwaliteit toe aan de Amsterdamse ploeg. 'De paradepaardjes van Ajax zijn niets zonder het vuile werk dat spelers als Lisandro Martínez en zeker ook Edson Álvarez opknappen', schrijft men.

Buiten de twee latino's waren er nog vier Ajacieden die boven de 7 bleven. Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Antony en Steven Berghuis werden alleen beoordeeld met exact een 7. Daarbij waren Mazraoui en Antony ook nog eens goed voor een treffer.

De laagste cijfers zijn voor drie routiniers binnen het huidige Ajax. Daley Blind, Dusan Tadic en Sébastien Haller kunnen allen niet rekenen op een rapportcijfer hoger van een zes. Een voldoende werd zodoende behaald, maar bij de krant verwacht men meer.

Volledige rapport Ajax:

Pasveer 6,5; Mazraoui 7, Timber 7, Martinez 7,5, Blind 6 (83. Tagliafico -); Alvarez 8, Gravenberch 6,5 (76. Klaassen -); Antony 7 (65. Neres -), Berghuis 7 (76. Kudus -), Tadic 6 ; Haller 6 (64. Daramy -).

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.