Flemming: 'Voor Ajax is het op voorhand geen fijne wedstrijd'

door Jesse ter Haar 15

Flemming: 'Voor Ajax is het op voorhand geen fijne wedstrijd'

door Jesse ter Haar 15

Laatst geüpdatet

Zian Flemming kijkt vol vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Ajax met 'zijn' Fortuna Sittard. De oud-Ajacied gelooft dat de Amsterdammers allesbehalve uitkijken naar de ontmoeting en in gesprek met Voetbal International legt hij uit waarom.

'Honderd procent zeker dat wij het Ajax heel moeilijk kunnen maken. Voor hen is het op voorhand echt geen fijne wedstrijd. Druk programma, verre busrit, lastige omstandigheden, een tegenstander tegen wie het volgens mij nooit gemakkelijk gaat… Gezien de flow waarin wij zitten, heb ik er vertrouwen in', aldus Flemming.

Als speciaal wapen heeft Flemming tegenwoordig zijn schot van afstand. Het blijkt een kwaliteit die hij in de jeugd bij Ajax al begon te ontwikkelen. 'Bij de amateurs en in de jongste jeugd bij Ajax nam ik de vrije trappen al. Ik was één van de weinigen die met links en rechts kon trappen. De manier waarop ik mijn vrije trap schiet, met een soort zwabber, stamt uit mijn tijd in de D-tjes. Ik zag toen beelden van Juninho, van Lyon. Die trapte ze op die speciale manier, keepers hadden er geen antwoord op.'

Komende zondag ontmoet Flemming zijn oud-collega André Onana. Tijdens die wedstrijd hoopt hij de Kameroener eveneens van afstand te kloppen. 'Dat zou heel mooi zijn. We kennen elkaar, ik heb nog met hem getraind bij Ajax. Ik ga hem zeker testen zondag', verzekert hij.

Verwacht jij dat Ajax met 1-3 wint van Fortuna Sittard? Zet dan in en krijg 8,65 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties