'Kudus nog een vraagteken in aanloop naar Fortuna-uit'

door Jesse ter Haar 34

'Kudus nog een vraagteken in aanloop naar Fortuna-uit'

door Jesse ter Haar 34

Laatst geüpdatet

Het is nog maar de vraag of Mohammed Kudus erbij zal zijn wanneer Ajax zondag aantreedt tegen Fortuna Sittard, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Verder lijkt David Neres na zijn minuten tegen AZ zondag weer te kunnen spelen, terwijl Sean Klaiber geblesseerd is en niet meereist naar Sittard.

Kudus is inmiddels al enige tijd zoet met zijn blessure. In de thuiswedstrijd tegen Liverpool, de eerste wedstrijd van de Champions League-groepsfase, viel de Ghanees uit en sindsdien kwakkelt hij. In de recente topper tegen PSV maakte hij zijn rentree, maar gezien de kleine reactie die hij daaraan overhield, nam Ajax daarna geen risico meer.

Voor Neres geldt dat hij in de afgelopen bekerwedstrijd tegen AZ nog een helft meedeed. Voor rust deed hij wat ritme op, waarna hij de rest van de wedstrijd aan Sébastien Haller liet. Het is niet bekend wat zijn rol zondag kan zijn, maar er lijkt een nieuwe kans in het zicht te zijn om meer ritme op te doen.

Tot slot zal Klaiber er zondag niet bij zijn. De stand-in op de rechtsbackpositie kampt met klachten aan zijn lies. De wedstrijd tegen AZ miste hij al vanwege dezelfde klachten. Zodoende valt het te hopen dat Noussair Mazraoui fit genoeg is om zondag de hele wedstrijd te spelen.

Denk jij dat Antony in de eerste 10 minuten scoort tegen Fortuna Sittard? Zet in en krijg 11 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties