Vertrek Gravenberch nagenoeg uitgesloten: 'Is nu het beste om te blijven'

door Thijs Zwagerman 92

Bron Ajax Showtime

Vertrek Gravenberch nagenoeg uitgesloten: 'Is nu het beste om te blijven'

door Thijs Zwagerman 92

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

De kans is heel groot dat Ryan Gravenberch ook komend seizoen voor Ajax speelt. De achttienjarige middenvelder beleefde dit seizoen zijn definitieve doorbraak in de Ajax-hoofdmacht en groeide uit tot één van de sleutelspelers in de Amsterdamse kampioensploeg, maar desondanks is een vertrek niet aan de orde.

Volgens vader Ryan Gravenberch senior moet zijn zoon komend jaar namelijk eerst aantonen dat hij stabieler kan presteren dan dit seizoen. Zolang dat niet het geval is, is een Ajax-vertrek nagenoeg uitgesloten. ‘Die laatste stap moet hij bij Ajax zetten. Dat moet gewoon en dat heeft hij nog niet gedaan. Ik wil dat hij bij Ajax volledig tot wasdom komt, dus wat mij betreft blijft hij gewoon bij Ajax. Hij heeft nu pas één volledig seizoen gespeeld en dat was natuurlijk best goed, maar komend seizoen zal hij nóg beter moeten spelen. Dan moet hij ondanks zijn leeftijd echt één van de dragende spelers zijn, zeker als hij het EK gespeeld heeft.’

Vader Gravenberch stelt dat zijn zoon op mentaal vlak nog enkele stappen moet zetten en vindt daarnaast dat de middenvelder ook in de hiërarchie moet gaan klimmen. ‘Volgend seizoen komt hij er in de kleedkamer niet meer mee weg als hij meerdere wedstrijden op rij slecht speelt. Ik vind echt dat hij eerst nog een stap bij Ajax moet zetten. Hij moet klimmen in de hiërarchie en binnen de selectie meer voor zichzelf gaan opkomen. Daar ga ik hem niet toe pushen, dat heeft bij Ryan geen zin. Maar hij realiseert zich dat ook wel. Hij denkt zelf ook dat het voor hem nu het beste is om bij Ajax te blijven. In mijn hart - en ook in dat van Ryan - ontwikkelt hij zich eerst nog verder door bij Ajax voordat hij een stap hogerop gaat zetten.’

Zodoende zullen de geïnteresseerde Europese topclubs voorlopig geduld moeten hebben met het aantrekken van Gravenberch. De jonge rechtspoot kan naar verluidt rekenen op (sluimerende) interesse van Juventus, Liverpool en Real Madrid, maar een vertrek bij Ajax is deze zomer dus zeer onwaarschijnlijk. Gravenberch heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2023.

Dit artikel is afkomstig uit een groot interview met Ryan Gravenberch senior over het schitterende kampioensjaar van zijn zoon. Lees het hele stuk hier:

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties