[Update VII] Verweij: 'Ajax betaalt meer dan 20 miljoen euro'

door Bart Veenstra 1294

[Update VII] Verweij: 'Ajax betaalt meer dan 20 miljoen euro'

door Bart Veenstra 1294

Laatst geüpdatet

In navolging van het Franse L'Équipe schrijven donderdagochtend ook de Nederlandse media over interesse van Ajax in Sebastién Haller. De Frans-Ivoriaanse aanvaller moet het spitsenprobleem in Amsterdam oplossen en heeft daar volgens Voetbal International zelf ook wel oren naar.

Het vastleggen van de aanvalsleider moet op korte termijn gebeuren, ook gezien het drukke programma vol topwedstrijden dat Ajax voor de boeg heeft. Daarvoor zou het naar verluidt wel zo'n 25 miljoen euro moeten betalen. Haller heeft immers een tot 2024 doorlopend contract bij West Ham United.

De Telegraaf acht het waarschijnlijk dat Ajax de 26-jarige aanvaller eerst zal huren, om hem dan in de zomer definitief over te nemen. In tijden van de coronacrisis ligt het geld immers niet voor het oprapen. 'Of Ajax doorbijt, West Ham United akkoord gaat, Haller zelf onder zijn oude trainer zal gaan spelen én – vooral – of de rvc hiermee akkoord gaat, moet de komende dagen blijken', zo valt te lezen.

In de zoektocht naar een nieuwe spits kwam de afgelopen dagen plots de nood aan de man. Met Klaas-Jan Huntelaar, Brian Brobbey en Lassina Traoré heeft Ajax in principe drie spitsen in de gelederen, maar geen van hen is momenteel fit. Aangezien er een cruciaal programma in aantocht is, lijkt een vaste spits geen overbodige luxe.

Update - 09.05 uur (7 januari 2021) - 'Haller rond met Ajax, mogelijk zondag al inzetbaar'

De transfer van Sebastién Haller naar Ajax komt in een stroomversnelling. Woensdagavond laat werd bekend dat de Amsterdammers in hem de oplossing zien voor het spitsenprobleem en inmiddels bereikten club en speler al een mondeling akkoord, zo schrijft De Telegraaf. Het zou gaan om een contract voor meerdere jaren. Wat rest is een akkoord tussen Ajax en West Ham United. De club uit Londen zou zo'n 25 miljoen euro verlangen voor haar spits. Afhankelijk daarvan kan Haller zondag tegen PSV mogelijk al in actie komen.

Update II - 09.55 uur (7 januari 2021) - 'Ajax en West Ham naderen akkoord: 20 mln voor Haller'

Een overstap van Sebastién Haller van West Ham United naar Ajax lijkt nu écht een kwestie van tijd. Nadat Ajax en de spits eerder al tot een mondeling akkoord kwamen, naderen Ajax en West Ham United volgens De Telegraaf nu ook een akkoord. Waar er eerder gesproken werd over een bedrag van 25 miljoen euro, lijkt dat nu met twintig miljoen euro ietwat lager uit te vallen. De bedoeling is om de betaling over meerdere jaren te spreiden. Het huidige voorstel is om vijf jaar lang vier miljoen euro te betalen, maar omgekeerd zou dat nog vier jaar lang vijf miljoen euro kunnen worden.

Het hoge te betalen transferbedrag roept vraagtekens op wegens eerdere ontslagen binnen de organisatie in de coronacrisis, maar Ajax krijgt goedkeuring van de Raad van Commissarissen. Wegens de gespreide betaling hoeven de Amsterdammers dit jaar 'maar' vier of vijf miljoen euro te betalen en dat ziet men als 'acceptabel'.

Update III - 12.55 uur (7 januari 2021) - 'Haller rondt medische keuring spoedig af'

Ook de doorgaans betrouwbare journalist Fabrizio Romano spreekt op Twitter van een naderende transfer van Sebastién Haller naar Ajax. De spits van West Ham United completeert volgens Romano zeer spoedig zijn medische keuring, nadat hij het met de Amsterdamse club eerder al eens werd over een contract voor meerdere seizoenen. De verslaggever van Sky Italia spreekt over een transfersom van 25 miljoen euro, waarbij de toekomstige bonussen al inbegrepen zijn.

Update IV - 15.20 uur (7 januari 2021) - 'Ajax en West Ham akkoord: 22,5 miljoen voor Haller'

Volgens David Ornstein, journalist van The Athletic, hebben Ajax en West Ham United elkaar gevonden in de te betalen transfersom voor Sebastién Haller. Er gingen verhalen over een transferbedrag van tussen de 20 en 25 miljoen euro en daartussenin hebben beide clubs elkaar gevonden. De spits maakt voor 22,5 miljoen euro de overstap van Londen naar Amsterdam. Er moeten nog plooien gladgestreken worden voor een contract voor viereneenhalf jaar, waarna Haller vandaag nog zijn medische keuring ondergaat. Overigens hoeft Haller naar verluidt niet in quarantaine alvorens hij in actie mag komen.

Update V - 20.05 uur (7 januari 2021) - 'Medische keuring afgerond'

Sébastien Haller heeft de medische keuring doorstaan. Dat is wat Fabrizio Romano meldt op Twitter. Volgens de journalist volgt binnen enkele uren de handtekening van de spits onder een contract van 4,5 jaar. Romano heeft het over transferbedrag van 25 miljoen euro inclusief bonussen.

Update VI - 20.50 uur (7 januari 2021) - Telegraaf: 'Transfer afgerond'

Mike Verweij van De Telegraaf meldt donderdagavond dat de transfer van Sébastien Haller naar Ajax is afgerond. 'Nadat de Franse spits eerder al overeenstemming had bereikt met de Amsterdammers over een 4,5-jarige verbintenis, kwamen de clubs donderdagavond tot een akkoord', schrijft de Ajax-watcher. Ook andere Nederlandse media zoals Voetbal International spreken ook van witte rook uit Amsterdam.

Update VII - 08.50 uur (8 januari 2021) - Verweij: Ajax betaalt meer dan 20 miljoen euro

Ajax-watcher Mike Verweij meldt vrijdagochtend dat Ajax meer betaalt dan twintig miljoen euro voor Sebastian Haller. De verslaggever gaat nu uit van een bedrag van 22 of 23 miljoen euro. Dit komt omdat de bonussen eruit zijn gesloopt en het een vast bedrag is geworden. De officiële aankondiging zou niet lang meer op zich laten wachten.

Verwacht jij dat Ajax met 2-1 wint van PSV? Zet dan in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties