[Update] Stekelenburg haakt vlak voor aftrap af, Scherpen vervanger | Ajax Showtime

[Update] Stekelenburg haakt vlak voor aftrap af, Scherpen vervanger

door Gino Haverkamp 45

[Update] Stekelenburg haakt vlak voor aftrap af, Scherpen vervanger

door Gino Haverkamp 45

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber en Sébastien Haller keren tegen sc Heerenveen terug in de basis van Ajax. Tegen ADO Den Haag, voorafgaand aan de interlandbreak, ontbraken beide Ajacieden nog. Verder is de afwezigheid van Daley Blind opgevangen met de bekende namen.

Erik ten Hag heeft Devyne Rensch, Timber, Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico opgenomen in de vierkoppige achterhoede van Ajax. De trainer rouleerde de afgelopen weken al met de positie van Blind, die soms als middenvelder en soms als verdediger speelde in het shirt van Ajax. Hij mist echter het restant van het seizoen wegens een enkelblessure die hij opliep in de Oranje-interland tegen Gibraltar. Tagliafico is de linksback van dienst, Martínez speelt als linker centrumverdediger en Ryan Gravenberch speelt op Blinds positie die hij heeft als hij op het middenveld speelt.

Verder heeft Ten Hag weinig gesleuteld aan de opstelling, die de bekende namen kent. Haller is terug in de basis nadat hij tegen ADO Den Haag ontbrak en David Neres krijgt de voorkeur boven landgenoot Antony als rechtsbuiten.

Op de bank valt wel het één en ander op. Zo ontbreken Zakaria Labyad en Sean Klaiber. De reden is vooralsnog niet bekend. Nieuw is Neraysho Kasanwirjo, die normaliter voor Jong Ajax speelt. Het is zijn eerste keer in de wedstrijdselectie van Ajax. Ook Kenneth Taylor neemt weer plaats op de reservebank.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch, Klaassen; Neres, Tadic; Haller.

Update - 16.35 uur (4 april 2021) - Stekelenburg haakt vlak voor aftrap af, Scherpen vervanger

Maarten Stekelenburg is op het laatste moment afgehaakt bij Ajax. Volgens trainer Erik ten Hag kwam de ervaren sluitpost verkeerd terecht op zijn knie, waardoor hij niet in staat is te keepen tegen sc Heerenveen. Kjell Scherpen vervangt hem in het doel van de Amsterdammers. Hij maakt in Heerenveen zijn Eredivisiedebuut voor Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties