[Update II] Tagliafico gearriveerd in Lyon voor medische keuring

door Bart Veenstra 863

Bron De Telegraaf

[Update II] Tagliafico gearriveerd in Lyon voor medische keuring

door Bart Veenstra 863

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Nicolás Tagliafico maakt de overstap naar Olympique Lyon, zo schrijft De Telegraaf donderdagmiddag. De Argentijn had al enige tijd een aanbieding van de Franse club op zak, maar had bedenktijd nodig. Inmiddels heeft hij zijn management gevraagd om de deal in orde te maken, waarna hij een contract tot medio 2025 zal tekenen.

De 29-jarige verdediger mag hoe dan ook voor een bedrag van vier miljoen euro vertrekken. Dat bedrag komt voort uit een afspraak die Marc Overmars in de afgelopen winter met Tagliafico maakte. Ajax hield hem aan zijn contract en liet hem niet naar FC Barcelona verkassen. Het kwam de Amsterdammers uiteindelijk goed uit, want wegens blessureleed bij Lisandro Martínez was Tagliafico in het slot van het seizoen plots weer basisspeler.

Zodoende was het deze zomer een kwestie van welke club het eerst zou toehappen. Het bleef echter lang stil. FC Barcelona werd weer even genoemd, maar dat lijkt nooit heel concreet meer te zijn geworden. Het was het Olympique Lyon van Peter Bosz dat uiteindelijk aanklopte én een deal met Ajax bereikte. De Franse club kreeg toestemming om de back voor vier miljoen euro over te nemen, maar werd door Tagliafico zelf in de wacht gezet. Hij wilde zijn opties afwegen alvorens hij een keuze zou maken.

Eerder deze week werd er geschreven over een ultimatum dat Olympique Lyon hem stelde. Hij zou voor het weekend moeten laten weten of hij een stap naar de Ligue 1 ziet zitten. Inmiddels liet Tagliafico zijn management - ICM/Stellar - dus weten de overstap te willen maken. In de persoon van Owen Wijndal trok Ajax eerder al een vervanger aan voor de linksbackpositie. In de afgelopen oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg - Ajax won met 2-3 - maakten zowel Tagliafico als Wijndal nog minuten. Laatstgenoemde was echter al de basisspeler van dienst.

Update - 17.20 uur (Donderdag 21 juli) - 'Tagliafico ondertekent vrijdag miljoenencontract in Lyon'

Tagliafico zal naar verwachting vrijdag zijn contract bij Olympique Lyon ondertekenen. De Argentijn kan in Zuid-Frankrijk rekenen op een jaarsalaris van zo'n 2,5 miljoen euro, dat middels bonussen kan oplopen tot drie miljoen. Dit alles meldt Fabrizio Romano op Twitter. Vrijdag staat eerst Tagliafico's medische keuring op het programma, waarna de transfer volledig zal worden afgerond. Ajax ontvangt, zoals verwacht, vier miljoen euro voor de publiekslieveling die begin 2018 voor hetzelfde bedrag werd aangetrokken.

Update - 10.20 uur (22 juli 2022) - Tagliafico gearriveerd in Lyon voor medische keuring

Nicolás Tagliafico is weer een stap dichterbij een transfer naar Olympique Lyon. Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf laat vrijdagochtend weten dat de Argentijn met een privéjet in Lyon is gearriveerd. De medische keuring in Lyon is aanstaande, zo meldt Verweij. Na die keuring zal Tagliafico een contract voor drie seizoenen tekenen bij de Franse topclub. Met de transfer zal zo'n vier miljoen euro gemoeid zijn.

De bookmaker ziet Ajax als de grote favoriet voor het oefenduel met Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt! Check hier de odds!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

De beste wedtips voor donderdag 21 juli vind je op Sportbookies.nl!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties