Uitblinker Ünüvar leidt Jong Ajax naar overwinning op Jong FC Utrecht

door BadembaBarrie 232

Uitblinker Ünüvar leidt Jong Ajax naar overwinning op Jong FC Utrecht

door BadembaBarrie 232

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft vrijdagavond een overtuigende zege geboekt op de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Aan de hand van uitblinker Naci Ünüvar, die als nummer tien mocht starten, wisten de Amsterdamse beloften een 0-1 achterstand om te zetten in een 3-1 overwinning. Ünüvar scoorde zelf tweemaal, de derde goal kwam van de voet van Terrence Douglas.

Jong Ajax kende een lastige start van het duel. Het kreeg geen grip op de tegenstander en wist maar nauwelijks tot uitgespeelde aanvallen te komen. Jong FC Utrecht werd daarentegen wel dreigend. Een schot van Remco Balk werd na acht minuten nog door Jay Gorter gekeerd, maar laatstgenoemde was kansloos toen diezelfde balk een kleine vijf minuten later oog in oog met hem kwam te staan. De Utrechtse spits werd aangespeeld in de zestien met zijn rug naar het doel, maar wist op kracht toch te draaien, waarna scoren het makkelijkste deel van het proces was.

Het leek een wake-up-call voor Jong Ajax, dat daarna met veel meer urgentie begon aan te vallen, met Ünüvar in de hoofdrol. Het begon met een voorzet van de nummer tien van dienst uit een afgeslagen corner op Nordin Musampa. Die kopte net naast. Vervolgens bediende Ünüvar tot tweemaal toe Liam van Gelderen, evenals Christian Rasmussen, maar reddingen van Fabian de Keijzer en een schot in het zijnet stelden de 1-1 nog even uit. Daarna besloot Ünüvar voor eigen succes te gaan, hij vond eerst De Keijzer ook zelf op zijn pad, maar bij de tweede poging, na 25 minuten spelen, moest ook de doelman zich gewonnen geven toen de bal in de verre hoek verdween.

Gesterkt door de beloning voor het goede spel ging Jong Ajax door met aanvallen. Met Ünüvar andermaal als spil op tien. Zijn pass op Max de Waal, die voor het duel het Bronzen schild voor beste talent van de eerste periode ontving, resulteerde in een van richting veranderde poging die rakelings naast ging. Uit de corner die volgde, kreeg Enric Llansana de stuiterende bal voor zijn voeten in de zestien en haalde hij verwoestend, maar tegen de onderkant van de lat uit, zodoende bleef het 1-1.

1-1 was ook de ruststand, mede doordat Max de Waal – weggestoken door opnieuw Ünüvar – de bal op niet Rasmussen wist af te leggen, waardoor ook die kans onbenut bleef. Het tweede bedrijf begon wat tam. Zowel Jong Ajax als Utrecht vuurden van afstand, maar deden dat ongevaarlijk. Pas halverwege de tweede helft ontstond er een uitgespeelde kans toen Mohamed Mallahi goed weggestuurd werd en maar net voorlangs schoot.

Het leek opnieuw een soort wake-up-call voor Jong Ajax, want ineens begonnen de Amsterdamse beloften weer te voetballen. Het resulteerde in eerste instantie in grote kansen voor Ünüvar en De Waal. Eerstgenoemde stuitte één op één echter op De Keijzer, laatstgenoemde haalde vrij in de zestien veel te wild uit. Niet veel later kon De Toekomst alsnog juichen. Ünüvar, die na enkele wissels als spits speelde, zag zijn eerste poging nog geblokt worden door een verdediger, maar zette de keeper wel op het verkeerde been. Die had daardoor geen antwoord meer op de tweede poging van de Ajacied, die voor 2-1 tekende.

Kort daarna kwam de ploeg van John Heitinga nog wel goed weg nadat invaller Gabriël Culhaci via een Amsterdams been de paal raakte. Tien minuten later wisten de Amsterdamners echter dat de drie punten binnen waren. Douglas was na een uur ingevallen als linksbuiten en mocht vanaf die positie op aangeven van Hlynsson voor de derde Amsterdamse treffer tekenen. Zo eindigde het duel uiteindelijk in een verdiende 3-1 overwinning voor Jong Ajax.

Opstelling Jong Ajax:

Gorter; Van Gelderen, Llansana, Musampa, Salah-Eddine; Regeer, Warmerdam, Ünüvar; Martha (Hlynsson 63'), De Waal, Rasmussen (Douglas 60').

Wissels Jong Ajax:

Raatsie, Roggeveen, Hillen, Van der Sloot, Douglas, Hlynsson, Giovanni, Kjaer Jensen.

Opstelling Jong FC Utrecht:

De Keijzer; Huizing (Sanches Fernandes 83'), Meissen, Van den Hoek, Van der Kust; Mallahi, Van den Berg (Lottin 46'); Ikeshita, Alou (Calhuci 66'); Venema (Maddy 66'), Balk (Rijks 46')

Wissels Jong FC Utrecht:

Ruijgrok, Eersteling, Culhaci, Maddy, Lottin, Rijks, El Azrak, Sanches Fernandes, Bonsu, Mukeh

Doelpunten:

0-1 Remco Balk (12')
1-1 Naci Ünüvar (25')
2-1 Naci Ünüvar (77')
3-1 Terrence Douglas (88')

Bijzonderheden:

-

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties