Timber opgenomen in voorlopige EK-selectie Oranje

door BartVeenstra 132

Timber opgenomen in voorlopige EK-selectie Oranje

door BartVeenstra 132

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber is opgenomen in de voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal. Dat maakt de KNVB zojuist bekend. In totaal kent de voorlopige EK-selectie van bondscoach Frank de Boer vijf spelers van Ajax.

Naast Timber mogen ook Maarten Stekelenburg, Daley Blind, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen hopen op een plekje in de definitieve selectie voor Euro 2020. Op woensdag 26 mei maakt De Boer zijn definitieve selectie bekend. De definitieve groep van (maximaal) 26 spelers - waaronder tenminste drie keepers - moet uiterlijk dinsdag 1 juni bij de UEFA worden ingeleverd.

In de voorlopige EK-selectie is er ook plek voor meerdere oud-spelers van Ajax. Zo hebben alle overige keepers - Marco Bizot, Jasper Cillessen en Tim Krul - een verleden in Amsterdam. Andere oud-Ajacieden in de voorselectie zijn Matthijs de Ligt, Kenny Tete, Joël Veltman, Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Anwar El Ghazi en Quincy Promes, terwijl Donyell Malen en Steven Bergwijn een verleden kennen in de jeugdopleiding van Ajax. Opvallende afwezige in de voorselectie is Ryan Babel.

Richting het EK is er sprake van een gefaseerde instroming van de spelers. Tijdens de eerste trainingsstage - van maandag 24 tot en woensdag 26 mei - gaat de technische staf van Oranje aan de slag met een select aantal spelers dat geen clubverplichtingen meer heeft. Namens Ajax zijn dat Stekelenburg, Timber, Gravenberch en Klaassen. Wat betreft Blind vindt overleg plaats over een later instroommoment. Op vrijdag 28 mei verzamelen staf en spelers in Zeist om een dag later te vertrekken naar Portugal waar een trainingskamp gepland staat.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties