Ten Hag verwacht geen 'makkie': 'Die 5-1 in Lissabon was ook wel geflatteerd'

door Melle Goekoop 56

Ten Hag verwacht geen 'makkie': 'Die 5-1 in Lissabon was ook wel geflatteerd'

door Melle Goekoop 56

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag verwacht geen gemakkelijke wedstrijd tegen Sporting Portugal. Ajax speelt dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA tegen de Portugezen. De Amsterdammers zijn al zeker van de eerste plaats in de groep en ook voor Sporting gaat de wedstrijd nergens meer over. Toch geeft de de oefenmeester van Ajax op de persconferentie aan dat hij niet denkt dat het niet een gemakkelijke wedstrijd gaat worden.

De oefenmeester verwacht daarentegen geen sterker Sporting dan in de eerste wedstrijd (5-1 winst). 'Dat denk ik niet per se, want vorig jaar waren ze al ongeslagen kampioen in Portugal en dit jaar doen ze het precies op zo eenzelfde manier. Het is een ongelooflijk sterke ploeg en die 5-1 in Lissabon was ook wel geflatteerd. Wij moeten een hele goeie dag hebben om ze weer te verslaan. Toen hadden we een goed plan, de spelers voerden het goed uit en wij hadden een heel hoog rendement in die wedstrijd.'

Over Sporting Portugal-trainer Rúben Amorim is de oefenmeester van Ajax te spreken. 'Hij is voor veel geld binnengehaald en hij doet het ook uitstekend. De manier waarop hij een team laat voetballen vind ik prachtig om te zien. Hij heeft een mooie filosofie die heel aanvallend is met veel spektakel. Daarnaast zet hij het om in resultaat', wijst Ten Hag naar de 1-3 overwinning op SL Benfica van het afgelopen weekend.

Spelers sparen 

Op de persconferentie gaf de trainer van Ajax aan dat hij dinsdag enige wissels gaat doorvoeren, maar het is de vraag of zijn Portugese collega dat ook gaat doen. Ten Hag maakt zich daar geen zorgen om. 'Ik heb een zeer goed beeld van Sporting Portugal. Ook binnen onze staf. We hebben namelijk een halve Portugees in onze staf. We hebben ons zeer goed kunnen inleven', sluit de Tukker af.

Denk jij dat Ajax de Champions League wint? Krijg 21,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties