Ten Hag verklaart afwezigheid Timber: 'Hij had buikklachten'

door Jesse ter Haar 21

Bron ESPN

Ten Hag verklaart afwezigheid Timber: 'Hij had buikklachten'

door Jesse ter Haar 21

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber kon vanwege buikklachten niet in actie komen tegen Fortuna Sittard, zo vertel Erik ten Hag op de persconferentie na afloop van Fortuna Sittard - Ajax. Perr Schuurs verving hem in Limburg.

Aanvankelijk stond Timber op het formulier om te starten op dinsdagavond, maar tijdens de warming-up werd duidelijk dat het niet ging. Tegen het einde van de opwarming ging Schuurs actief meedoen met de eerste elf en uiteindelijk moest hij dus aantreden. Ten Hag is na afloop kort maar krachtig over de afwezigheid van Timber: 'Hij had buikklachten', vertelt hij.

De blessure van Klaassen

Een andere afwezige is nog altijd Davy Klaassen. De middenvelder keerde niet fit terug van zijn verplichtingen in Oranje en maakte sindsdien geen minuten bij Ajax. 'Dat proces gaat nog niet zoals ik zou willen. Ik heb geen prognose over wanneer hij terug gaat keren', aldus Ten Hag.

Overigens verwacht de oefenmeester niet dat Klaassen er maandenlang uit zal liggen, want daar is de kwetsuur niet ernstig genoeg voor. 'Het is geen hele lange termijn blessure, dus hopelijk is Klaassen snel weer beschikbaar. Hij brengt ook een hele belangrijke kwaliteit in ons spel.'

Normaal gesproken is het Klaassen die de rol als nummer tien invult bij Ajax, maar tijdens diens afwezigheid doet Steven Berghuis het naar tevredenheid van Ten Hag. 'Ik ben ontzettend blij met de ontwikkeling van Steven daar. Hij brengt heel veel diepgang, maar hij kan ook ongelooflijk goed mensen in stelling brengen en scoren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties