Ten Hag strijdvaardig ondanks begrip voor ambities Mazraoui: 'Ik zal voor hem vechten'

door Jesse ter Haar 50

Ten Hag strijdvaardig ondanks begrip voor ambities Mazraoui: 'Ik zal voor hem vechten'

door Jesse ter Haar 50

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag kijkt niet gek op van de interesse die er is in Noussair Mazraoui, maar hij legt zich nog niet neer bij een vertrek van de Ajacied. De rechtsback liet zondag zelf weten open te staan voor een nieuw avontuur en de trainer begrijpt die ambitie.

'Als het contract van een speler als Mazraoui afloopt, dan is het heel logisch dat daarin clubs geïnteresseerd raken', aldus de oefenmeester op de persconferentie na afloop van PSV - Ajax. 'Ook voor hem (naast Nicolás Tagliafico, red.) zal ik vechten en we zullen zien wat daarvan de uitkomst is.'

Mazraoui is bezig aan alweer zijn zeventiende seizoen in Amsterdam - inclusief zijn tijd in de jeugd. Dat hij eens buiten de deur wil kijken, is dan ook niet zo gek, zo oordeelt Ten Hag. 'Ik snap de ambitie die een speler heeft heel erg goed. Maar als we er met hem over praten, dan praat je over de zomer.'

De inmiddels ervaren rechtsback van Ajax gaf na PSV - Ajax aan dat de kans op een langer verblijf in Amsterdam 'nihil' is. Hij wees op zijn transfervrije status en stak niet onder stoelen of banken dat hij al in gesprek is gegaan met clubs. 'Mijn voorkeur is om een avontuur op te gaan zoeken', sprak hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.