Ten Hag: 'Ploeg die het meeste wil die gaat winnen' | Ajax Showtime

Ten Hag: 'Ploeg die het meeste wil die gaat winnen'

door BadembaBarrie 7

Ten Hag: 'Ploeg die het meeste wil die gaat winnen'

door BadembaBarrie 7

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag verlangt vooral wilskracht van zijn ploeg tegen PSV. In gesprek met ESPN voor de wedstrijd vertelt de oefenmeester dat de wil om te winnen het belangrijkste is. Hij wil dat zijn ploeg vooral geconcentreerd is op deze wedstrijd en niet te veel bezig is met de dingen daarvoor of daarna.

'We mogen er zelfvertrouwen uit putten, maar niet op een roze wolk zitten. Dan slaan we door', is de reactie van de trainer op de vraag of zijn ploeg met de afgelopen resultaten op een roze wolk zit. Ten Hag eist vooral focus op het hier en nu en is dan ook niet bezig met wat een overwinning of nederlaag mogelijk voor gevolgen heeft. 'Daar kijk ik nooit naar', zegt hij, om vervolgens te herhalen dat hij van wedstrijd tot wedstrijd leeft. 'We moeten deze wedstrijd winnen. We kijken nooit naar consequenties, positief noch negatief. Het heeft geen zin daarover te spreken, we moeten een wedstrijd spelen en daar moeten we ons op richten.'

Het gaat Ten Hag daarbij vooral om wilskracht. 'Ik heb met name gehamerd op het mentale. Op wilskracht. Het gaat om de ploeg die het meest wil vandaag, die gaat winnen.' Daarmee doelt de trainer niet alleen op dingen als hardheid in de duels. 'Het gaat erom dat je in balbezit heel veel kwaliteit brengt. Dat je bereidheid hebt om los te komen, dat je de bereidheid hebt om de noodzakelijke diepte loopacties te maken. Daar heb ik op gehamerd', aldus Ten Hag.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij PSV? Zet in en krijg 7,75 keer je inzet terug!

Bron ESPN

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties