Ten Hag over rol Berghuis: 'We moeten hem daar vrij gaan krijgen'

door Thijs Zwagerman 6

Bron RTL 7

Ten Hag over rol Berghuis: 'We moeten hem daar vrij gaan krijgen'

door Thijs Zwagerman 6

Bron RTL 7

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt tegen Sporting Portugal goed gebruik te kunnen maken van Steven Berghuis als aanvallende middenvelder. Ten Hag was tevreden over het optreden van Berghuis tegen PEC Zwolle en kiest dus ook in de Champions League voor Berghuis als de vervanger van de geblesseerde Davy Klaassen.

Volgens Ten Hag kan Berghuis een belangrijke rol gaan spelen tegen Sporting Portugal. Dan moet Ajax er echter wel in slagen om Berghuis tussen de linies vrij te spelen. ‘Ik denk dat wij hem daar met passes vrij kunnen gaan krijgen, mits hij en het middenveld goed lopen. Ze moeten goed bewegen. Het positie kiezen is toch wat anders dan dat hij gewend was. Afgelopen zaterdagavond deed hij dat zeker in de eerste helft uitstekend’, vertelt Ten Hag aan RTL 7.

Vervolgens stelt de Ajax-trainer dat het belangrijk is dat zijn ploeg onverstoorbaar blijft onder de wellicht imponerende ambiance in het Estádio José Alvalade. ‘We moeten stoïcijns spelen. We moeten ons eigen spel spelen, dan hebben we een goede kans om deze wedstrijd te winnen. Sporting is een goede ploeg, maar wij zijn ook goed. We zullen ons eigen spel spelen, dat betekent met hoge pressie en aan de bal goed zijn. We moeten lang aan de bal zijn en van daaruit tot kansen komen.’

Tot slot ging Ten Hag nog kort in op de matige grasmat waarop Ajax woensdagavond zijn eerste groepswedstrijd in de Champions League speelt. ‘Het veld is slecht, dat is duidelijk. Maar het maakt niet uit op welke ondergrond je speelt. Je moet gewoon je ding doen en een resultaat halen’, aldus de duidelijke Ten Hag.

Denk jij dat Ajax wint van Sporting Portugal? Zet dan in en krijg 2,17 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties