Ten Hag over blok 3: 'Het gaat erom dat we die dieptepunten beperken'

door Bauke van Elk 52

Bron Ajax TV

Ten Hag over blok 3: 'Het gaat erom dat we die dieptepunten beperken'

door Bauke van Elk 52

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Erik Ten Hag blikt samen met Ajax TV terug op blok 3: Het blok waarin Ajax een galavoorstelling tegen ploegen als PSV en Dortmund afwisselde met een gelijkspel tegen mindere tegenstanders. De trainer looft zijn ploeg maar ziet zoals altijd nog verbeterpunten.

Een seizoen kent volgens de trainer, net als het leven, vaak hoogte-en-dieptepunten. Toch is hij zeer te spreken over dit blok. 'Als je in dit blok twee keer Borussia Dortmund verslaat, dat is een prestatie. En ook de manier waarop, in Amsterdam was het natuurlijk een fantastische voetbalavond die denk ik nog heel lang in de historie van Ajax zou blijven.' De hoofdtrainer benadrukt dat het schrijven van historie het hoogst haalbare is wat je als team kan bereiken.

Ten Hag schakelt daarna meteen over richting de dieptepunten van zijn ploeg, die beoordeelt hij met een kritische toon. 'Dat zijn toch wel de punten die je laat liggen in de competitie die onnodig zijn, dat mag ons niet gebeuren. Als je zo dominant op het veld staat en zo makkelijk in het laatste gedeelte van het veld komt dan moet je meer kansen gaan creëren.' De altijd kritische trainer geeft toe dat het lastig kan zijn tegen de compacte ploegen maar eist meer creativiteit van een ploeg als Ajax.

Ten Hag over mentaliteit spelers

' We moeten beseffen, in deze fase van het jaar kun je niks winnen. Je kunt alleen een goede basis verwerven om iets te gaan winnen, dat zijn wij misschien even vergeten.' De trainer benadrukt dat als je niet honderd procent energie erin gooit tegen ploegen als Heracles Almelo en Go Ahead Eagles dat je dan schade leidt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties