Ten Hag oordeelt over rode kaart: 'Het is double punishment' | Ajax Showtime

Ten Hag oordeelt over rode kaart: 'Het is double punishment'

door Jesse ter Haar 55

Bron ESPN

Ten Hag oordeelt over rode kaart: 'Het is double punishment'

door Jesse ter Haar 55

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag heeft het gevoel dat Feyenoord zondagmiddag een enigszins goedkope penalty kreeg, zo laat hij blijken op de persconferentie na de Klassieker. Edson Álvarez werd bestraft voor een onopzettelijke handsbal en moest dat bekopen met een rode kaart.

'Edson moet, voordat de vrije trap komt, hoger verdedigen. Die bal lijkt uit te gaan en daar speculeert hij een beetje op', aldus Ten Hag, waarna hij ingaat op een 'ontzettend ongelukkige' penalty. 'Als de bal van zo dichtbij wordt geschoten, waar moet je je handen dan laten? Het is aan de arbitrage, maar het is double punishment.'

Vervolgens greep Maarten Stekelenburg de heldenrol door de strafschop van Leroy Fer te keren. Of hij zijn kunsten ook op het EK mag gaan vertonen, weet de trainer nog niet. 'Het is aan Frank de Boer. Stekelenburg was vandaag wederom fantastisch, op bijna alle vlakken. Of het nou opbouwend, verdedigend of in het verwerken van ballen was. Hij brengt rust en stopt vandaag een penalty op een cruciaal moment.'

Tot slot gaat Ten Hag op het nieuwe uitshirt van Ajax. Het is een proces waar de oefenmeester geen inbreng in heeft. 'Wij worden er ook mee verrast. Het zijn de commerciële afdeling, de merchandising en Adidas die dat bedenken. Het kan mijn goedkeuring wegdragen, een hele goede uitstraling.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties