Ten Hag: 'Je laat altijd wel wat toe, maar dit is te voorkomen'

door Jesse ter Haar 9

Bron AT5

Bron AT5

Erik ten Hag baalt enigszins van de kans die Ajax voor rust weggaf aan Sparta Rotterdam. Het had de thuisploeg van zondag op voorsprong kunnen zetten, maar dat gebeurde niet door een misser van Vito van Crooij.

'Je laat altijd wel wat toe, maar dit is te voorkomen. Er is balverlies in de halfruimte en dat mag niet gebeuren. Daar moet je de verantwoordelijkheid nemen', aldus Ten Hag op beelden van AT5. De wedstrijd tegen de club uit Rotterdam werd nooit een spektakel en Ten Hag heeft wel een idee over hoe dat komt. 'In de tweede helft komt Sparta, ondanks de 1-0 voorsprong van Ajax, niet.'

'Wij creëren ook veel minder, maar Sparta blijft passief tot aan de laatste tien minuten', gaat hij verder. 'We hebben de 1-0 over de streep getrokken. Een lelijke overwinning, maar ik ben er blij mee. We gaan op naar Willem II.'

Niet alleen Ten Hag, maar ook Dusan Tadic is - op welke manier het ook gebeurde - blij met het in de wacht slepen van de drie punten. 'Het is het meest belangrijk dat je wint. Dit soort wedstrijden maken je kampioen. Het is niet makkelijk, maar we doen het.'