Ten Hag hoopt op goede vorm in december voor overwintering Champions League

door Terrence Riepma 70

Bron Voetbal International

Ten Hag hoopt op goede vorm in december voor overwintering Champions League

door Terrence Riepma 70

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag hoopt dat Ajax er in november en december zal staan in het slotgedeelte van de groepsfase van de Champions League. De trainer van Ajax zag zijn ploeg de afgelopen twee jaar in dezelfde fase onderuitgaan en uitgeschakeld worden in het miljardenbal. Daar moet dit jaar verandering in komen om overwintering mogelijk te maken op het hoogste Europese podium.

Daarvoor moeten er lessen worden getrokken. De oefenmeester zag de uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo vooral als zo'n les. Ajax verspeelde een 2-0 voorsprong, waardoor de club uit de Serie A terugkwam tot 2-2: 'Als je uit met 2-0 voorstaat, dan moet je daar met de overwinning weggaan. Toen hebben we Atalanta terug laten komen. Dat was totaal onnodig, omdat we de wedstrijd beheersten. Die had winst moeten opleveren. Dat was, denk ik, de opmaat geweest naar kwalificatie voor de achtste finale.'

Tegen Atalanta was het echter de tweede wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA die de doorslag gaf. Dankzij een 0-1 overwinning van de Italiaanse club op 9 december vorig jaar, degradeerde Ajax als het ware naar de Europa League. Ten Hag hoopt dan ook dat de spelers een goede vorm zullen hebben rond dezelfde tijd van het jaar, maar dan in 2021: ‘De andere les is dat we eind november, begin december goed moeten zijn, dan wordt het namelijk beslist’, besluit de 51-jarige bij Voetbal International.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties