Ten Hag gunt Ekkelenkamp, Kudus en Idrissi basisplaatsen tegen VVV

door Jesse ter Haar 25

Ten Hag gunt Ekkelenkamp, Kudus en Idrissi basisplaatsen tegen VVV

door Jesse ter Haar 25

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag gooit zijn elftal behoorlijk om voor de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez zijn er vanwege schorsingen en vervroegde vakanties sowieso al niet bij en dat doet Ten Hag ertoe bewegen enkele spelers minuten te gunnen. Vooral Jurgen Ekkelenkamp, Mohammed Kudus en Oussama Idrissi lijken de gelukkigen.

In het doel staat Maarten Stekelenburg nog altijd bij afwezigheid van André Onana. In de achterhoede vinden daarnaast ook niet al te veel verrassingen plaats. Wel komt Perr Schuurs in het elftal, waardoor Jurriën Timber opschuift naar de rechtsbackpositie. Lisandro Martínez vormt het centrum met Schuurs, terwijl Devyne Rensch als linksback speelt.

Het middenveld ziet er behoorlijk anders uit dan normaal. Davy Klaassen is nog altijd de meest offensief ingestelde middenvelder, maar de controlerende posities worden anders ingevuld. Ekkelenkamp staat in de basis, terwijl Kudus voetballend vermogen zal brengen vanaf die linie.

In de voorhoede is Dusan Tadić de meest opvallend afwezige. Hij neemt plaats op de bank en maakt plaats voor Idrissi in de basiself. Op de rechtervleugel speelt David Neres. Hij krijgt donderdag de voorkeur boven Antony, die afgelopen weekend nog wel in de basis begon. Sébastien Haller staat in de punt van de aanval.

Opstelling Ajax:

Stekelenburg; J. Timber, Schuurs, Martínez, Rensch; Ekkelenkamp, Klaassen, Kudus, Neres, Haller, Idrissi.

Wissels Ajax:

Reiziger, Raatsie, Klaiber, Gravenberch, Tadic, Traoré, Taylor, Antony, Llansana.

Verwacht jij dat Ajax donderdag met 4-0 wint van VVV-Venlo? Zet in en krijg 6,80 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties