Ten Hag: 'Durf niet te zeggen wanneer Kudus weer kan aansluiten'

door Gino Haverkamp 192

Ten Hag: 'Durf niet te zeggen wanneer Kudus weer kan aansluiten'

door Gino Haverkamp 192

Laatst geüpdatet

Het is niet bekend hoe lang Mohammed Kudus niet beschikbaar is voor Ajax. Dat laat trainer Erik ten Hag weten op de persconferentie voorafgaand aan de competitie-opener tegen NEC. Maarten Stekelenburg is wel fit genoeg om te beginnen, terwijl Perr Schuurs en Antony niet beschikbaar zijn.

De Ghanees liep in de voorbereiding een enkelblesurre op en trainde vooral individueel. Kudus kampt echter met terugkerende tegenvallers aangaande zijn fitheid. 'Kudus is heel teleurstellend, terwijl hij een goede indruk maakte', zegt Ten Hag. 'Hij traint al 2,5 week buiten de ploeg en ik durf niet te zeggen wanneer hij kan aansluiten. We hebben elke keer hoop dat hij aansluit en dan valt het weer tegen. We moeten dat rustig afwachten.'

Goed nieuws is er op keepersvlak. Maarten Stekelenburg was vorige week tegen PSV 'niet fit' en zat zodoende op de bank. Tegen NEC zal hij echter wel starten, zo laat Ten Hag weten. 'Als hij fit is, heeft hij streepje voor', aldus de oefenmeester.

Antony sluit aan bij Ajax

Waar Stekelenburg wel fit genoeg is om te spelen, is Perr Schuurs dat niet. 'Perr Schuurs is er morgen niet bij. Ik hoop dat hij volgende week kan aansluiten', laat Ten Hag weten op de persconferentie. Antony daarentegen sluit weer aan. Hij doet vrijdagmiddag mee met de groepstraining. 'Maar hij zit niet bij de wedstrijdselectie', voegt de coach er aan toe.

Praat mee over Ajax - NEC op het nieuwe AS Forum!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties