Ten Hag: 'Berghuis had kunnen starten, maar we hebben een hele goede selectie'

door Thijs Zwagerman 11

Bron ESPN

Ten Hag: 'Berghuis had kunnen starten, maar we hebben een hele goede selectie'

door Thijs Zwagerman 11

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis had volgens Ajax-trainer Erik ten Hag in de basis kunnen beginnen tegen Willem II. Ten Hag kiest tegen de Tilburgers echter voor Davy Klaassen als aanvallende middenvelder en dat heeft te maken met de rommelige voorbereiding die Berghuis kende in aanloop naar het competitieduel van donderdagavond.

De reden van de rommelige voorbereiding van Berghuis is overigens heugelijk, want de aanvallende middenvelder werd woensdag voor de tweede keer vader. Door de bevalling van zijn partner heeft Berghuis echter een gebroken nacht achter de rug, waardoor Ten Hag kiest voor Klaassen. ‘Berghuis had kunnen starten, maar we hebben een hele goede selectie. Er speelt een hele goede vervanger, die natuurlijk eigenlijk gewoon een twaalfde basisspeler is’, doelt Ten Hag in gesprek met ESPN op Klaassen.

Volgens de trainer van Ajax kon Berghuis zijn reserverol tegen Willem II gemakkelijk accepteren. ‘Hij baalde niet, want hij heeft eergisteren natuurlijk een slechte nacht gehad. Gisteravond kwamen dan alle emoties eruit. Hij leeft op een roze wolk en ik hoop dat hij dat vanavond laat zien als hij invalt, want de kans dat hij invalt is vrij groot.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties