Tadić laat zich uit over zijn toekomst: 'Wil mijn best doen voor Ajax, verder kijk ik niet'

door Bart Veenstra 160

Bron Ajax Life

Tadić laat zich uit over zijn toekomst: 'Wil mijn best doen voor Ajax, verder kijk ik niet'

door Bart Veenstra 160

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

Dusan Tadić laat in een interview met Ajax Life weinig los over zijn nabije voetbaltoekomst. De aanvoerder van Ajax heeft bij de Amsterdamse club nog een contract als speler tot de zomer van 2024. Daarna is het de bedoeling dat de Serviër aan de club verbonden blijft, mogelijk als (jeugd)trainer.

De laatste tijd neemt de kritiek op Tadić toe en is zijn plek in het elftal niet zo onomstreden meer als enkele jaren geleden. De vraag is dan ook of hij nu twijfelt over zijn toekomst, maar een echt antwoord op die vraag wil de captain van Ajax niet geven. 'Ik wil mijn best doen voor Ajax, verder dan dat kijk ik niet', zegt Tadić, die eerder al liet weten de meest waardevolle speler wil blijven.

'Ik wil jonge spelers uitleggen hoe mooi de club is, hoe belangrijk het is om prijzen te winnen en om ons voetbal te spelen', gaat Tadić verder. 'Er zijn bij deze club zoveel legendes ontstaan, er zit zoveel cultuur in de club. Wij representeren nu dat unieke. Daar moeten we ons bewust van zijn.'

Tadić wil niet denken in doemscenario's

Het zijn mooie teksten over de club Ajax, maar veel over zijn eigen toekomst zegt het eigenlijk niet. Ajax Life stelt hem dan ook de vraag of Tadić denkt aan het beëindigen van zijn carrière als Ajax voor het komende seizoen plaatsing voor de Champions League misloopt.

In doemscenaro's denken zit er voor de Serviër echter niet bij. 'Daar wil ik niet aan denken. Ik wil positief denken, dat moet iedereen doen. Dan ben ik ervan overtuigd dat we ook dit seizoen nog kampioen kunnen worden', aldus Tadić.

Waar analisten en supporters de laatste tijd vaker kritiek hebben op Tadić, denkt de Serviër dat dat over een tijdje wel weer anders zal zijn. 'Als ik stop, zullen mensen realiseren wat ik heb gedaan. Over tien jaar zullen mensen ook beseffen wat we als ploeg de afgelopen jaren hebben bereikt. We hebben veel wedstrijden gewonnen, veel prijzen gepakt. En we gaan er nog meer pakken, daar ben ik van overtuigd.'

Weet het Ajax van John Heitinga zondag met 0-3 te winnen op bezoek bij SC Cambuur? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.