Sterk Jong Ajax verslaat MVV en boekt derde overwinning op rij

door BadembaBarrie 183

Jong Ajax heeft maandagavond overtuigend van MVV Maastricht gewonnen. Op Sportpark de Toekomst waren de Amsterdamse beloften vele malen beter dan de tegenstander en wisten ze dankzij doelpunten van Naci Ünüvar en Danilo met 3-1 te winnen. Het betekent de derde overwinning op rij voor de ploeg van John Heitinga en de vierde in totaal dit seizoen.

Jong Ajax begon fel en scherp aan het duel. Het zette MVV vast op eigen helft en wist meerder keren gevaarlijk te worden met ballen vanaf de flanken. Pogingen waren er van Ünüvar en Danilo, maar zonder al te veel gevaar. Dat ontstond wel nadat Youri Regeer een fraaie pass op hem opvolgde met een uitstekende voorzet op Danilo. Die kwam echter net niet op tijd bij de bal, waardoor het nog altijd wachten bleef op de 1-0.

Toch was het aan de andere kant bijna uit het niets 0-1 geworden. Mitchy Ntelo kwam na een spaarzame Maastrichtse aanval door en vuurde richting Charlie Setford. Die grabbelde in eerste instantie, waardoor hij Mart Remans een levensgrote kans leek te bieden. De doelman was echter op tijd weer bij de bal om zijn fout te herstellen en de MVV’er van scoren af te houden.

Het bleek wel de opmaat voor een meer gelijk opgaande wedstrijd. Jong Ajax nam wat gas terug en MVV begon meer aan te dringen, zonder dat dat grote kansen opleverde. Halverwege de eerste helft braken de Limburgers echter door via Roland Alberg, die langs Devyne Rensch glipte. De verdediger vergreep zich vervolgens aan zijn tegenstander en moest dat bekopen met een gele kaart en een strafschop tegen.

Sven Blummel mocht de penalty namens MVV nemen en schoot de penalty naar de voor hem linkerhoek. Daar ging Setford echter ook naartoe en de doelman tikte de bal uit de hoek over de achterlijn. Wat dat betreft deed Danilo het tien minuten later beter, toen de bal aan de andere kant op de stip ging. Victor Jensen werd neergehaald en zijn Braziliaanse teamgenoot mocht het cadeautje verzilveren. De spits nam een lange, langzame aanloop, vol versnellingen en vertragingen, maar stuurde doelman Thijmen Nijhuis uiteindelijk de verkeerde kant op en zette Jong Ajax zo verdiend op 1-0.

Daar leek het in de eerste helft bij te blijven, maar op slag van rust sloegen de beloften nogmaals toe. Een opening van Christian Rasmussen leek achter te verdwijnen, maar Regeer hield de bal met de hak binnen. Van de rechtsback belandde de bal vervolgens na een snelle, fraaie combinatie via Donny Warmerdam en Danilo bij Ünüvar, die de bal langs zijn man tikte en vervolgens achter Nijhuis in het doel schoot.

Na rust kwam de wedstrijd wat traag op gang, mede door meerdere blessurebehandelingen en een wissel. Tien minuten na de pauze begon Jong Ajax het tempo echter weer wat op te voeren. Dat resulteerde eerst in een kans voor Jensen en even later in een doelpunt voor Danilo, die in de zestien werd aangespeeld door Rasmussen en de bal beheerst in de verre hoek plaatste.

In het vervolg van de wedstrijd tikte Jong Ajax de bal geduldig rond, op zoek naar een opening in de Maastrichtse verdediging, zonder dat het daar alles voor uit de kast trok. Van echt groot gevaar was dan ook geen sprake, alleen Max de Waal stelde Nijhuis met een vreij trap enigszins op de proef. Aan de andere kant kwam MVV niet verder dan een dreigend uitziend schot van Blummel, waar Setford uiteindelijk niet voor in actie hoefde te komen.

Zo leek de wedstrijd in 3-0 te gaan eindigen, maar vlak voor tijd kreeg Jong Ajax toch nog een kleine domper te verwerken. Een carambole voor het doel van Setford stelde uiteindelijk invaller Marciano Aziz nog in staat om de eretreffer voor de bezoekers tegen te touwen te werken. Zo kunnen Heitinga en de zijnen de derde overwinning op rij bijschrijven, maar zullen ze nog minimaal één wedstrijd langer moeten wachten op de eerste clean sheet in meer dan veertig wedstrijden.

Setford; Regeer (LLansana 52'), Rensch (Van Gelderen 46'), Hillen (Musampa 61'), Baas; Fitz-Jim, Jensen, Warmerdam; Rasmussen, Danilo (De Waal 61'), Ünüvar.

Roggeveen, Musampa, Van Gelderen, Salah-Eddine, Douglas, Van der Sloot, Llansana, Giovanni, De Waal.