Stekelenburg traint weer op het veld na voetblessure: 'Het schijnt wel mee te vallen'

door Jesse ter Haar 214

Bron Ajax

Stekelenburg traint weer op het veld na voetblessure: 'Het schijnt wel mee te vallen'

door Jesse ter Haar 214

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Maarten Stekelenburg is alweer op zijn weg terug na een voetblessure, zo liet Alfred Schreuder weten op de persconferentie na afloop van Ajax - PSV. Zaterdagavond stond Jay Gorter onder de lat, maar spoedig kan de oefenmeester dus ook weer voor de routinier kiezen.

Aan het begin van het seizoen ging Stekelenburg nog met Ajax op trainingskamp in De Lutte. Na enkele dagen moest hij de selectie echter verlaten wegens een blessure aan zijn voet. Er werd toen al niet gevreesd voor een ernstige blessure en dat lijkt dus werkelijkheid te zijn geworden. Stekelenburg traint inmiddels alweer op het veld.

Zaterdag was Stekelenburg aanwezig in de Johan Cruijff ArenA, maar hij moest het nog doen met een rol als toeschouwer. Op de persconferentie na afloop van de strijd om de Johan Cruijff Schaal geeft Schreuder een update. 'Ik kan niet exact zeggen wanneer hij weer fit is, maar de revalidatie verloopt goed. Het schijnt wel mee te vallen. Ik hoop dat hij er snel bij is.'

De rode kaart van Bassey

Verder komt de oefenmeester te spreken over de rol van Calvin Bassey tijdens Ajax - PSV. Het stond 3-4 voor de opponent toen de linkspoot de rode kaart kreeg voor een onbesuisde tackle en dat deed Ajax definitief de das om. 'Ik had het gevoel dat we konden blijven gaan, maar met een man minder werd het erg moeilijk. Uiteindelijk denk ik wel dat de rode kaart bepalend was', aldus Schreuder.

Hij lijkt het de sterke verdediger niet erg kwalijk te nemen. 'Ik kijk naar de situatie en de wedstrijd. Je kunt best een keer een tackle maken. Hij heeft het zeker niet bewust gedaan. Ik denk ook dat het een beetje met de wedstrijd te maken had. We stonden toen met 3-4 achter. Hij gaat er iets te wild in. Als je de beelden ziet, kon de rode kaart wel gegeven worden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties